A zuhanyzó csempeburkolatánál a fugák nagyon rossz állapotban vannak?
Albérletben lakom, és azt vettem észre, hogy a zuhanyzóban a csempeburkolat fugái ezen a részen (képeken) eléggé rossz állapotban vannak, néhol hiányosak is. Amikor megnyomom a csempét, víz szivárog ki a fugák közül, viszont pár óra elteltével úgy tűnik, hogy teljesen kiszárad, és további víz már nem jön. Emellett az is látszik, hogy a csempe ezen a részen nem áll túl stabilan.
Ez a probléma csak ezen a területen tűnik súlyosnak, de máshol sem a legjobb. Nem tudom, hogy van-e vízzáró réteg a burkolat alatt, ami megakadályozhatja a víz beszivárgását.
A kérdésem az, hogy kell-e ettől tartanom, hogy nagyobb problémát okoz? Illetve szerintetek érdemes ezt sürgősen javíttatni, vagy nem jelent komoly veszélyt?
Jeleztem a problémát a főbérlőnek, és ő megnézte, bár épp nem voltam itthon, amikor itt járt. Nem jelzett vissza azóta, szóval talán úgy gondolja, hogy nem lehet nagy a baj, viszont én problémásnak látom ezt az állapotot.
Képek:
Köszönöm a segítséget.
Előre is köszönöm a véleményeket és tanácsokat!
Hogy tud egy fuga így kikopni?
Az konkrétan beleég a csempe anyagába.
Szilo nem lesz tartós, főleg, ha vegyszerezed.
Nem véletlenül fuga anyaggal fugáznak, nem azzal.
Az a baj, hogy ilyen kis munkára nem lehet mestert találni, ha érzel magadban képességet rendesen megcsinálni alkudj meg a tulajjal.
“Hogy tud egy fuga így kikopni?
Az konkrétan beleég a csempe anyagába.“
#6 és kérdező, elárulom, nálunk is kikopott egy részen, igaz, nálunk a konyhában a járólapok között. Ha egyenetlen a felület, és így a csempe/járólap nem illeszkedik tökéletesen, terhelésnél idővel hajlamos lesz a mozgásra (billegésre), akkor apróbb darabokban kitöredezhet a fuga, tehát ez inkább fizikai tényező, nem kémiai!
A zuhanyzóban sarokrészen szintén kirepedezett, ami miatt volt is vizesedés, sógorom sziloplaszttal kinyomta, azóta semmi probléma vele, legfeljebb feltűnő, hogy ott karamellbarna helyett acélszürke “a fuga”.
Járólap, vagy csempe? Nagyon nem mindegy!
A kérdésben csempe van, azt meg nem nagyon ér mechanikai terhelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!