Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Xiaomi okoskonnektorra kötötte...

Xiaomi okoskonnektorra kötöttem egy égősort, ami jól működik, de egy másik égősorral kikapcsolt állapotban az égősor 5 másodpercenként felvillan. Mi lehet a gond? Marad áram a konnektorban?

Figyelt kérdés

dec. 14. 13:03
 1/3 anonim válasza:

Ismerős a probléma, nekem is volt már hasonló gondom okos kütyükkel.

Na, szóval az a helyzet, hogy valószínűleg tényleg marad egy kis áram a konnektorban, még kikapcsolt állapotban is. Ez elég gyakori jelenség az okos eszközöknél. Tudod, ezeknek a kütyüknek mindig "ébren" kell lenniük, hogy tudjanak reagálni a távirányításra, ezért egy pici áramot folyamatosan fogyasztanak.

Az égősorok meg elég érzékenyek tudnak lenni, némelyik már egész kis áramtól is felvillan. Szóval ez a kis maradék áram épp elég lehet ahhoz, hogy az égősort időnként felvillantsa.

Pár dolgot amit kipróbálhatsz:

-Nézd meg, nincs-e valami beállítás a Xiaomi appban, amivel teljesen le tudod kapcsolni az áramot.

-Próbálj ki egy másik égősort, hátha az nem annyira érzékeny.

Ha nagyon zavar, beszerezhetsz egy olyan adaptert, ami teljesen leválasztja az áramkört, amikor ki van kapcsolva.

Végső esetben egy hagyományos kapcsolós elosztót is közbeiktathatsz, azzal biztosan meg tudod szakítani az áramkört.

dec. 14. 14:13
 2/3 A kérdező kommentje:

Ez egy kisebb égősor, a többi hosszabb és azokkal nincs ilyen gond. Az appban on/off van csak meg időzítés.

Most rákötöttem egy kettős elosztót az okoskonnektorra, így két égősort kapcsolok vele, de a kisebbik így villog...

dec. 14. 14:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Akit esetleg érdekelne: bedugtam egy telefontöltő adaptert az okoskonnektor után, ami elvitte a kósza áramot, így a karácsonyfaégő nem villan fel.
dec. 14. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.