Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Égősor hiba, javítás lehetséges?

Égősor hiba, javítás lehetséges?

Figyelt kérdés

Üdv!

A tavalyi égősorom sajnos hibás lett, szerintem megtört a kábel. Amikor egy bizonyos ponton a dugó és az első égő között meghajlítom a vezetéket, akkor ég, de ha megmozdul megint nem. Ha a vezetékntört meg, akkor elméletben forrasztással lehet javítani, nem? 1 karácsonyt volt fennt, sajnos nem is volt olcsó, szóval jó lenne ha bírná még.

2021. dec. 14. 09:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem több is van, ami javításra vár, én is vinném javítani...
2021. dec. 14. 11:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Pontosan hogyan néz ki?

Arra gondolok, hogy a dugóval egyben van-e a tápegység (ha egyáltalán van) vagy külön.

- Ha van és egyben, akkor meg merném forrasztani, mert kisfeszültségű.

- Ha van, de külön és a dugó illetve a tápegység közötti vezeték tört meg, akkor levágnám a villásdugót és a vezetéket, végül szerelnék rá egy új villásdugót.

- Ha az előbbi eset, de a tápegység után van megtörve a vzeték, akkor forrasztanám, mert szintén kisfeszültségű.

- Ha nincs tápegység, akkor megint inkább levágnám és kicserélném a villásdugót.

Röviden: 230V-os vezetéket én nem bontanék és forrasztanék meg

2021. dec. 14. 11:51
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ugyan ilyen típusú, de nem ez van, ezt csak az interneten találtam. Kb. a fehér címke után van megtörve, tehát a tápegység után. Akkor ott az már kisfeszültségű? Szabad forrasztani?

Köszi!

2021. dec. 14. 14:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Az adattábláján nincs rajta? (output-ot keress)
2021. dec. 14. 14:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Erre csak holnap tudok választ adni, mert most nincs nálam az égősor.
2021. dec. 14. 15:06
 6/7 anonim ***** válasza:

1. vagyok, az enyém mind villás dugójú, normál égőkkel. Van, amelyik akkor meghalt, amikor 1 égője kiégett, és vannak pótégőim hozzá, csak ugye így, hogy egyik sem világít, nem tudom megtalálni, melyiket kellene cserélni.

És van, ami csak akkor aludt ki, amikor már 5-6-7 égője kiégett.

Aztán van egy ledes, ami egyszer csak elhalványodott az egész, majd elaludt.

Ahhoz sincs tápegység.

2021. dec. 14. 16:29
 7/7 A kérdező kommentje:

Megnéztem, és szerintem javítható.

[link]

Egyébként pont a tápegység csatlakozó alatt 1-2 centivel van elromolva, szóval arra gondoltam, hogy levágom a végénél és 5-6 centivel lerövidítem a kábelt, oda fogom visszarakni. Köszi a segítséget!

#6 amikor keresgéltem, hogy hogyan lehrt javítani, találtam egy cikket, hátha neked segít.

[link]

2021. dec. 15. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!