Égősor hiba, javítás lehetséges?
Üdv!
A tavalyi égősorom sajnos hibás lett, szerintem megtört a kábel. Amikor egy bizonyos ponton a dugó és az első égő között meghajlítom a vezetéket, akkor ég, de ha megmozdul megint nem. Ha a vezetékntört meg, akkor elméletben forrasztással lehet javítani, nem? 1 karácsonyt volt fennt, sajnos nem is volt olcsó, szóval jó lenne ha bírná még.
Pontosan hogyan néz ki?
Arra gondolok, hogy a dugóval egyben van-e a tápegység (ha egyáltalán van) vagy külön.
- Ha van és egyben, akkor meg merném forrasztani, mert kisfeszültségű.
- Ha van, de külön és a dugó illetve a tápegység közötti vezeték tört meg, akkor levágnám a villásdugót és a vezetéket, végül szerelnék rá egy új villásdugót.
- Ha az előbbi eset, de a tápegység után van megtörve a vzeték, akkor forrasztanám, mert szintén kisfeszültségű.
- Ha nincs tápegység, akkor megint inkább levágnám és kicserélném a villásdugót.
Röviden: 230V-os vezetéket én nem bontanék és forrasztanék meg
Ugyan ilyen típusú, de nem ez van, ezt csak az interneten találtam. Kb. a fehér címke után van megtörve, tehát a tápegység után. Akkor ott az már kisfeszültségű? Szabad forrasztani?
Köszi!
1. vagyok, az enyém mind villás dugójú, normál égőkkel. Van, amelyik akkor meghalt, amikor 1 égője kiégett, és vannak pótégőim hozzá, csak ugye így, hogy egyik sem világít, nem tudom megtalálni, melyiket kellene cserélni.
És van, ami csak akkor aludt ki, amikor már 5-6-7 égője kiégett.
Aztán van egy ledes, ami egyszer csak elhalványodott az egész, majd elaludt.
Ahhoz sincs tápegység.
Megnéztem, és szerintem javítható.
Egyébként pont a tápegység csatlakozó alatt 1-2 centivel van elromolva, szóval arra gondoltam, hogy levágom a végénél és 5-6 centivel lerövidítem a kábelt, oda fogom visszarakni. Köszi a segítséget!
#6 amikor keresgéltem, hogy hogyan lehrt javítani, találtam egy cikket, hátha neked segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!