Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ki cserélheti ki a vízórát...

Ki cserélheti ki a vízórát (lakás-mellékvízmérő)?

Figyelt kérdés

Egy társasházi lakást vettem, ahol vannak vízórás, és vízóra nélküli lakások. Korábban egy vízvezeték szerelő áthelyezte a mellékvízmérőmet és kicserélte egy újabbra. Ez több, mint egy éve volt, szerintem inkább kettő. Nem mondta, hogy bármi teendőm lenne vele. Nem látok rajta plombát.

Most esedékes az éves vízóra leolvasás, és csere.

Olvastam itt korábbi válaszokat, de nem tiszta, hogy be kellett volna jelenteni? Vagy végülis ki lehet cserélni bárkinek, az én tulajdonom, és nem ezt számít, mert van főmérő?

Ha eddig nem volt bejelentve hogy járnék legjobban? Mondjam azt, hogy csak pár hónapja cserélték ki? Valószínűleg megbüntetnek?

Ne szedjetek szét, jóhiszeműen a szakemberre támaszkodtam.

dec. 9. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Nálunk csak a szolgáltató szerelője, vagy a szolgáltató által megbízott szerelő cserélheti ki. Le is kell plombálnia, különben nem hiteles. A mérőt is ők hozzák, csak az a fajta lehet. Ha másfajta van beszerelve, vagy ha nem tudják (a lakó miatt) kicserélni a megadott évben, akkor szintén nem hiteles.

Kérdezd meg a közös képviselőtöket. Neki pontosan kell tudnia. Eleve fura, hogy vannak vízóra nélküli lakások. Nem lehetnének.

dec. 9. 12:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de nem tudom mennyire releváns számomra és mennyi az igazságtartalma. Kezdve azzal, hogy szerinted nem lehetnének vízóra (lakás- mellékvízmérő!!) nélküli lakások egy társasházban.
dec. 9. 13:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

2: Ezért írtam, hogy kérdezd meg a közös képviselőt. Ő tudja pontosan, hogy nálatok mi a szabály. Nálunk az, amit leírtam. Biztos nem pont ugyanaz minden szolgáltatónál.

Régen nálunk sem így volt. Akkor a meleg vizes órára szigorúbb szabályok vonatkoztak, mint a hideg vizesre. Két külön szolgáltató. Ma már ugyanazok a szabályok mindkettőnél.

dec. 9. 13:24
 4/6 A kérdező kommentje:

Jajj, nálam nincs ilyen megkülönböztetés, csak víz van és kész :)

Mindenképp megkérdezem, de először képbe akartam kerülni én is, és nem irgalmatlan fogalmatlanul elé menni.

dec. 9. 13:33
 5/6 anonim ***** válasza:
82%
Minek akarod cserélni? A hitelesített órát 8 évente cserélik. Addig jó.
dec. 9. 15:41
 6/6 A kérdező kommentje:

"Most esedékes az éves vízóra leolvasás, és csere."

A korábbi vízóra ami fenn volt, azt kéne lecserélni, mert lejárt a 8 év. De ugye új vízóra került fel.

dec. 10. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!