Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mélyalapozó használata meszelt...

Mélyalapozó használata meszelt falra hány rétegben szükséges?

Figyelt kérdés
Adott egy szoba ami korábban mész festékkel volt festve. Lecsiszoltam, elég egyenesek a falak, ezért nem gletteltem. Most lealapozom és színre fogom festeni. Az alapozó felhordása egy rétegben elég? Vagy érdemes két alkalommal alapozni, hogy jobban tapadjon a korábbu mész rétegre a diszperziós festék?

dec. 6. 18:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint kétszer érdemes. Előszörre egy kicsit hígabb anyagot használj, úgy gurítsd le. Másodszorra a normál higítást érdemest használni, azt, amit a gyártó javasol. Nem szabad sűrűbbre keverni, mert ha tükrös lesz a felület, azon nem áll meg a diszpi fedőréteg. Fontos, h mindkét réteg megszáradjon! Ja, és előfordul, h szaga is van a mélyalapozásnak.
dec. 7. 11:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet. Én is hasonlóan gondoltam. Most kezdem másodjára a mélyalapozást. Valóban van szaga. De ki lehet bírni. Utána meg szellőztetek. Gondolom 10 óra elég száradási időnek. Bent 25 fok van most.
dec. 7. 16:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos úgy gondolom elrontottam. Felvittem a második réteg alapozót és helyenként fényes maradt a fal. Nem teljesen matt. Ehhez nem fog tapadni a festék? Mit tegyek? Korábban már alapoztam meszelt falat, de nem emlékszem, hogy fényes maradt volna. Akkor ez így most kuka? Kezdhetem újra csiszolni?
dec. 9. 09:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne aggódj!Különben mészre mehet diszperzit,fordítva nem! Csinálj próbafestést azon a darabon!
dec. 9. 09:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mészre mehet diszperziós festék, csak mindenhol azt írják, hogy az alapozás után matt felület legyen. Tökéletesen eldolgoztam, nincs rajta megfolyva, de mégse szívódott be rendesen.
dec. 9. 10:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!