Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ytong előtét fal és kőfal...

Ytong előtét fal és kőfal közé tegyek valamit?

Figyelt kérdés
Sziasztok, lenne egy régi kőfalú házam, amikor még nem nagyon sikerült egyenes falakat építeni. Ytongból építenék a főfal elé egy előtét falat. Az előtét és a főfal között maradjon légrés, amit megfelelően kiszellőztetek, vagy valaki ajánlotta, hogy misunggal öntsem be. Ki mit mondana?

tegnap 10:17
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Gipszkartont inkább
tegnap 10:53
 2/8 A kérdező kommentje:

Mégha impregnált gipszkartont feszek, földpára nem penészedné szét a főfalat? Mivel nem tudna szellőzni.

Illetve ha gipszkarton akkor gondolom közé szigetelés, de sok helyen olvastam, hogy belülről nem szigetelünk

tegnap 10:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Vagy legyen gipszkartonfal, szigeteléssel és alul-felül kiszellőztetővel?
tegnap 10:58
 4/8 anonim ***** válasza:
53%
Gipszkarton biztos hogy ne legyen, nagy butaságot írt a #1-es. Mondjuk én előtét falat se építenék, inkább vakolnék. Ha mindenképp előtétfalat akarsz, akkor a misungal való beöntés a legésszerűbb.
tegnap 14:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem veszekednék, de 10-12 cm hogy vakolnál ki? Vagy többet?
tegnap 14:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Főleg az alja a falnak van elcsúszva 10 cm-vel, de ha már oda teszek téglát és azzal akarom kihozni, akkor már mindek csináljak csak fél munkát? Inkább egyenesbe hozom az egészet. De persze ez az én véleményem, mindenkiét szívesen meghallgatom, én se vagyok profi :D
tegnap 14:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha csak az alján van anyaghiány 10cm azt én kiönteném betonnal, szerintem egyszerűbb is. Amikor ilyet csináltam, leraktam az első zsaludeszkát, beöntöttem betonnal. Utána fölé raktam egyesével még 2 zsaludeszkát és azokat is beöntöttem betonnal. Nekem ez tűnt legegyszerűbbnek. Szerintem nálad is működhet, ha ezután már csak 3-4cm a maradék egyenletlenség azt meg 3-4 réteg vakolattal ki lehet síkba hozni. Így több tér is marad mert nem veszel el ytonggal plusz helyet. Meg ugye arra is illik egy alapvakolatot tenni, jó drága is az ytong szóval az se olcsóbb. Persze rád van bízva, csináld ahogy szeretnéd, csak gipszkartont ne tegyél be.
tegnap 15:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Ha az alját betonnal kiönteném, mennyire kell bevasalni?
ma 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!