Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyit kér ezért a munkáért...

Mennyit kér ezért a munkáért a szerelő?

Figyelt kérdés

2 db radiátort kellene felrakni. Ennek az anyagköltsége 2 radiátor és a csövek plusz a munkadíj.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezt itt senki nem tudja nekem megmondani, kíváncsiságból érdekel.

nov. 27. 19:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nálunk az az általános tendencia, hogy a munkadíj kb. az anyagköltség duplája. Ha "nagy" munkáról van szó. Órabért sosem fizetnék egy szakinak sem. :D Egyezzünk meg egy fix árban és kész. Azt persze vissza lehet osztani, hogy kb. órabérben mit jelent, de felesleges.
nov. 28. 09:27
 12/16 anonim ***** válasza:

6000ft/óra és számla és Bp-n???

Ember ébredj fel.

nov. 28. 10:01
 13/16 anonim ***** válasza:

10-es!

Nem mindegy, hogy mennyit kell toldani, fordulni, falat átfúrni, falhoz rögzíteni.

Én 7-8.000 Ft-os (+Áfa) órabérrel számolom a saját munkámat Győrben, de nem csőszerelő vagyok.

nov. 28. 15:09
 14/16 mindentudó99 ***** válasza:
#8 Ha nekem szántad a kérdést én senkinek semmilyen óradíjat nem fizetek. Munkától függően legyen m2 ár vagy fix díj egy adott munkára. Aztán eldöntöm tetszik e. Viz központi szerelő is szokott dolgozni fix berbe. Vagyis körülnéz es mond egy árat. De olyan is van aki tételes árajánlatot ír kinyomtatja és átadja. Minden rajta van. És akad olyan aki azt mondja egy leállás 25 ezer. Nem tudom most mennyi csak írtam egy összeget. Tehát amennyi raiátor ahány kötés pl mosdó wc annyiszor 25 ezer a munkadíj ki így ki úgy. Bármelyik jó lehet mert tudom a végösszeget. Örabérnél nem. Nem is fogadnék fel úgy senkit
nov. 28. 15:25
 15/16 anonim ***** válasza:

14-es!

Én írtam a 13-as választ, de én is úgy adok árat, hogy nagyjából tudom mennyi időt vesz igénybe a munka, azt beszorzom az óradíjjal és azt az összeget mondom a megrendelőnek. Akkor is ennyit fizet, ha tovább tart a munka, akkor is, ha kevesebb ideig.

nov. 28. 22:29
 16/16 mindentudó99 ***** válasza:
#15 Ez így jó.
nov. 28. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!