Mennyit kér ezért a munkáért a szerelő?
Figyelt kérdés
2 db radiátort kellene felrakni. Ennek az anyagköltsége 2 radiátor és a csövek plusz a munkadíj.
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezt itt senki nem tudja nekem megmondani, kíváncsiságból érdekel.
nov. 27. 19:44
2/16 anonim válasza:
Mester ember mifelénk úgy kezdi kisszállási díj 20000 Ft.
Szerintem felém 200000 Ft simán van.
3/16 anonim válasza:
2000 Ft. per megkezdett munkaóra. Aki ennél többet kér, azt nem szabad felkérni a munka elvégzésére. Számlával a duplája is elfogadható.
4/16 mindentudó99 válasza:
A munkadíj 50 ezer biztos lesz. Az anyag meg attol függ . A radiátor lehet 50 és 150 centis is
5/16 anonim válasza:
3. 2000 Ft-ért te se mennél el dolgozni. Én mint alkalmazott villanyszerelő netto 1880 Ft órabért kapok, de nekem nem kell szerszámot vennem, munkaruhát, autot fenntartani, stb. Nem is értem, hogy gondolod.
6/16 anonim válasza:
#5 Azt írod 2000-ért nem dolgozna senki, majd közlöd, hogy 1880 Ft.-ért dolgozol per óra... Egyébként meglepődnél, hogy az átlag magyar mennyit keres órabérben. Elmondom, hogy közel van a 2000-hez. Nem véletlenül írtam ezt.
7/16 mindentudó99 válasza:
#5 Hát nem fizetnek túl ilyen jó szakmával. Egy gyarban többet fizetnek 8 elemivel.
8/16 anonim válasza:
Egy gyárban 2500-3000 között fizetnek, de azt még le is kell adózni! Ha a szerelő 2000-et elkér feketén, akkor már többet keresett, mint egy gyári munkás. Akkor mire fel kéne többet adnom neki? Te mekkora óradíjat lennél hajlandó kifizetni egy szerelésért?
9/16 anonim válasza:
Attól is függ, hogy mennyi cső, honnan, hova kell vezetni.
A radiátornak darabára van, a csőnek méter, a munkának meg óradíja, vagy egységára.
2000 Ft/óráért nem csinálja meg senki, 6-10.000 körül van 1 óra
10/16 anonim válasza:
Mert ha több vagy kevesebb a cső, akkor azt nem ugyanúgy kell szerelni, vagy mire fel kérnél el más munkadíjat érte? Pontosan erről beszéltem, hogy az ilyen kissujjából árazó rablókat kell elkerülni. 10 ezres óradíjat még mérnöki munkával sem lehet megkeresni idehaza, nem tudom hol élsz, amikor ilyet le mersz írni. 6000 még csak-csak egy Bp-i ingatlan esetén számlával, de arra már azt mondom, hogy drágán dolgozol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!