Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Minden csúsztatott zsalusba...

Minden csúsztatott zsalusba beépíthető a gázkazán homlokzati kivezetéssel?

Figyelt kérdés
Milyen feltételeknek kell egy társasháznka ahhoz, hogy ilyen cirkót építsünk ki?

nov. 26. 00:31
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Kérdezz egy gáztervezőt, mert volt mikor engedték, de azóta nem szaporodtak. A gázos dolgok sokszor változnak.
nov. 26. 07:13
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Én sem vagyok biztos benne, hogy még egyáltalán engedik. (A lichthofban futó szerelt kéményünket nekünk például már nem szabadott volna használni, ha a 20 éves cirkót modernebbre cseréltük volna, hanem 6 emeletet végig kellett volna bélelnünk a régi cserépkályha kéményébe vezetve. Ezért is adtam el a lakásomat többek között.) Szóval változnak mindig a szabályozások. Attól, hogy látsz ilyen-olyan megoldást régről sok helyen, nem biztos, hogy még most is megcsinálható.
nov. 26. 07:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Elolvasod a kémény kivezetés szabályait (merre hány méter) és ha van olyan falfelület, ahol kivezetve megfelelsz ezeknek, akkor igen.

Ha nem, nem.

nov. 26. 08:53
 4/8 anonim ***** válasza:
*nem azon múlik, hogy csúsztatott zsalus vagy sem.
nov. 26. 08:53
 5/8 anonim ***** válasza:
35%

Ha nincsenek a kivezetés felett (a kivezetéstől mindkét oldalirányban mért asszem 1,5 méteres sávban) ablakok. Egyébként csak max. 6 kw-os minikazán jöhet szóba.

Ezért van, hogy sok gyűjtőkéményes társasházban a nyílt égésterű vízmelegítőt villanybojlerre cserélik, nincs más lehetőségük.

nov. 26. 10:38
 6/8 anonim ***** válasza:

5, immergas eolo start 24 kW kazanunk van engedéllyel, szabályosan.

Nem tudom, hogy honnan szeded a minikazánt.

Ez pl: egy tipikus csúsztatott zsalus ház, ahol szabályosan meg lehet oldani, mert a jobb oldalán, ahol a lépcsőház és a "kicsi ablakok" vannak, ott mellette van olyan falfelület, ahol teljes magaságban teljesül az előírt távolság a kivezetésre.

[link]

nov. 26. 13:21
 7/8 anonim ***** válasza:
6#, olvasd figyelmeyebben
nov. 26. 14:13
 8/8 anonim ***** válasza:

6

Lényegében pont ezt írtam, ha nincs ablak, akkor lehet, ha van akkor csak max 6 kW-os kazán lehet.

nov. 26. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!