Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 40 évnyi dohányzás nyomát,hogy...

40 évnyi dohányzás nyomát,hogy tudom elfedni?

Figyelt kérdés

Milyen alapozót festéket használjak?

Szakira nincs pénzem.

Nem penthouse,csak 1 garzon.

nov. 25. 21:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Itt ajánlottak valami olyat, hogy az egész falat le kell kaparni és újra vakolni(?), alapozni festeni.
nov. 25. 23:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
"az egész falat le kell kaparni és újra vakolni" Sőt,lebontani.újrafalazni!
nov. 26. 04:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg 40 éve nyúltak hozzá utoljára, de a fal jó állapotú mégis, elég körbe menni kézi erővel valami közepes smirglivel, ha bírod a strapát. Utána bármilyen népszerű márka jó (Héra, Dulux pl.), annak használd a saját alapozóját. Ha viszont vannak hibák is a falon, pl. repedések, képszögek, bútortologatások nyomai... gyanítom, akadhatnak, akkor előbb glettelni kell azokat a csiszolás előtt.

Dohányszag eltüntetésére a takarításon túl még az ózongenerátort szokták ajánlani.

nov. 26. 05:30
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Mindent lecsiszolni újra glettelni, de 40 év bagózást nehéz eltüntetni, mert bevette minden, a fal a vakolat, festés
nov. 26. 07:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én kétféle alapozót is próbáltam, rájuk is volt írva, hogy nikotinos falra is jó, de nem vált be. Héra folttakaró festékkel jó lett. 20ezer felett van 4l, de az tényleg befedte.
nov. 26. 23:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben lemosnám a falat, szó szerint, elég sok nikotini lejön. Hagynám kiszáradni, majd megcsiszolnám. (géppel, mert elég kezet próbáló), elszívó is legyen a csiszolásnál. Utána Héra.
nov. 30. 08:52
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél egy falcsiszoló zsíráfot és egy száraz nedves pórszvót használtan.

Csiszold le vele a festéket. Vegyél vödrös kész glettet, nem sokkal drágább, de sokkal gyorsabban tudsz vele dolgozni, mert nem kell kevergetéssel szórakozni. Ne az olcsó gagyi glett vasat és lepkét vedd meg hanem felső kategóriásak közül az olcsóbbakat. El nem tudod képzelni mennyi szopástól képéled meg magadat!!! A zsiráffal simára csiszolod, végül fested. Ha jól gletteltél 1 átlag szoba 1 óra csiszolás zsiráffal! A festéket is ilyen sebességgel szedi le, ráadásul szinte sima felülettel. Tesóm használta erre a célra, nekem frissen vakolt volt.

Ajtókat ablakokat szintén festenesd kell, de vizes bázisut vegyél mert az nem büdös napokig. Ugyan ezt vedd figyelembe a diszperzitnél is, polifarbe viszonylag szagtalan.

Add el a zsiráfot és a pórszívót, amennyiért vetted annyiért el is adod. Max a korongok és pórzsákok árát bukod.

Nekem nincs sok tapasztalatom e téren, de a saját új építésű házam glettelését, festését egyedül csináltam. Minden egyes szakember aki jött megdícsérte, és a festő számát kérték többen is. :))

nov. 30. 09:09
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Hát az már muzeális értékű.

Inkább jelen állapotában meg kellene hagyni az utókornak.

nov. 30. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!