Önterülő aljzatkiegyenlítő. De hogyan?
Van 2 db 7 nm-es helység, amit szeretnék aljzatkiegyenlítőzni. Nem nagy területről lenne szó, így megpróbálnám egyedül megcsinálni. Arról már utána olvastam, hogy nem árt szintező pontocskákat lerakni, meg hogy hiába önterülő, el kell hengerelni, hogy egy szintben legyen mindenhol. Tüskés henger, ha kell glettvas, minden okés.
Viszont azt szeretném megtudni, hogy a falak mentén kell e esetleg diletációt hagyni, és ha igen, akkor hogyan tudnám ezt kivitelezni? Szilikon?
Minden választ köszönök!! :)
Nem ajánlom, hogy egyedül álljál neki. Vannak olyan burkolók, akik megcsinálják ezt egyedül, de hát nyilván azoknak ez rutinból megy, viszont még a burkolók jelentős része is legalább másodmagával áll neki aljzatkiegyenlítőzni. Leül és utána már nem tudod normálisan hengerelni és hamar leülepszik.
Szintezőpontokat akkor érdemes kialakítani, ha vastagon kell önteni. Ha vastagon kell önteni, akkor viszont glettvassal nem igazán kell hozzányúlnod (de majd meglátod), a hengerrel szétteríthető. Glettvas akkor kell, ha vékonyan kell önteni.
Én is csak párszor csináltam ilyen munkát, pörögni kell akkor is, ha ketten csináljátok. 50L-es műanyag dézsában kevertünk és a csomagoláson feltüntetett vízmennyiséget pontosan kimértük, (egy vödrön megjelölöd, azt meddig kell tölteni).
Vagy veszel szöges talpat a cipődre vagy olyan cipőt húzol fel, amit nem sajnálsz, mert azért elő-elő fordulhat, hogy bele kell lépned. Ahol kevertek, ha ott nem lesz leöntve, akkor okvetlen terítsetek le oda fóliát, mert ez, ahová lecsöppen és ha ott megköt, azt fel nem szeded onnan, max. a burkolattal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!