Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerül egy cirkó...

Mennyibe kerül egy cirkó kazáncsere járulékos költségekkel?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk maga a kazán olyan 300e körül van. A mostani kezdi megadni magát, 16 éves, rendszeresek a hibák, évente előjön valami, amikoris az aktuális szerelő egy boroskupak méretű alkatrészt 70e-150e-ért cserél ki. Mindig igyekszem ajánlás alapán nem túl lehúzós és megbízható szerelőt hívni, de ezt hétvégén nem egyszerű, ha elmegy a fűtés. Általában arra próbálnak rávenni, hogy "Áhh ez kuka, ez csere, de kéménnyel, mindennel, engedélyekkel ez 2 milla vagy afölött." (Én értem, hogy a szerelőknek ez a biznisz) Ugyanakkor egy-egy ilyen javítással elmegy még egy évet. Ez egy régi, kétlakásos ház, mi vagyunk az emeleten, a kazán a kéménybe megy. Szóval kb. milyen nagyságrend az ára? És valóban igaz, hogy ezt ennyi idősen cserélni kell? Vagy csak az a szerelőknek a nagy biznisz, és a hozzánemértő kuncsaftokra rábeszélik, holott egy alkatrészcserével, tisztítással még évekig mehet? Minden tanácsot szívesen fogadok.

ma 10:21
 1/8 anonim ***** válasza:

8-900000 körül meg kell állnia alapkéménnyel. Azért ennyi mert nem kell óraszekrény, és órától a kazánig csövezni.

Sanier Duval vagy Immergas kazánt vegyél, mert jó árban vannak, megbízhatóak, és nagyon jó a szervízhátterük. De ezek inkább 350-400000 körül mozognak.

ma 11:18
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

" ez csere, de kéménnyel, mindennel, engedélyekkel ez 2 milla vagy afölött."

Ez biztos hazugság, hiszen ha meglévő fűtésrendszer 1 elemét cseréled, akkor nem kell sem gázterv, sem új engedélyeztetés, de a kéménnyel nincs semmi teendő, ha csak a kazánt cseréled.

ma 11:39
 3/8 anonim ***** válasza:

2# hülyeségeket írsz!

16 éves kazán valószínűleg turbós, tehát kell gázterv és komplett kémény csere is a kéménytervel stb.

kondenzációs kondenzációsra történő cserénél nem kell, de a kéményt ekkor is át kell vetetni.

ma 11:48
 4/8 A kérdező kommentje:

3-asnak. És így mennyibe kerülne az általad leírtakkal?

(Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszokat is.)

ma 12:13
 5/8 mindentudó99 ***** válasza:
Nejem dz van tényleg jó márka. Megy már azert 5 -6 eve biztos gond nélkül. [link]
ma 12:16
 6/8 anonim ***** válasza:

3? 150 éve él a dinasztiánk társasházban, többször volt ezalatt fűtésrendszercsere, de az életben nem csinált senki olyat se nálunk, se a társasházainkban, hogy 6-7 emeleten keresztül 10-15 lakás falát kibontották volna, hogy kicseréljék a kéményt...

Nálam konvektor van, mikor kértem be ajánlatot cirkórendszer kiépítésre, akkor se merült fel.

130 évesek a kémények, bélelik őket, ennyi, nem cserélik.

ma 12:23
 7/8 anonim ***** válasza:
A kérdező nem írta, hogy társasházi lakásról van szó, így a családi házast írtam
ma 12:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Elnézést, hogy nem írtam a társasházról. Ez egy régi, kétlakásos társasház, nagy belmagasságú 130 éves lakások, és az emeleti a miénk. De társasházi viszonyban vannak a lakások.
ma 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!