Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vályogra mit lehet használni...

Kawaii2002 kérdése:

Vályogra mit lehet használni ami kicsit tartósabb?

Figyelt kérdés
nov. 20. 18:15
 1/7 anonim válasza:
De mitől tartósabb azt nem irtad.Én 25 éve csináltam próbából kültérre ..... 150-es szeg. Drót és nád ból. Alsó 50 cm mészpótlóval...felette meszes malter. Eddig nincs baj vele.
nov. 20. 18:59
 2/7 anonim ***** válasza:
És mit, és hova?
nov. 20. 19:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Repedéseket javítani beltérben pl. szoba, fürdőszoba
nov. 20. 19:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha vályogvakolat, akkor pelyvás, lószaros vályoggal
nov. 20. 20:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Én ősszel javítottam ökölnyi repedést vályogban. Plafontól padlóig. Melléképületből megmaradt eredeti, helyi vályogot nagyon kevés vízzel sárrá kevertem és azzal tömtem be végig, jó masszívan. Tavaszra-nyárra, ha rendesen kiszárad megy rá a vályog vakolat, több rétegben (2-3).
nov. 22. 09:53
 6/7 Senior Séf ***** válasza:
Mednyánszki uratz keresd a Fb-on. Ő a téma atyamestere. Igaz, én is 25 évbe vályogban élek; és nem adnám semmiért.
nov. 25. 19:41
 7/7 Balogh János 072 válasza:
Szia vályog sárgaföldböl készül mivel sàrnak sàr a párja azt kell össze keverni szalma törmelèkkel bele keverni egy kis mèszhidràt vagy oltott mész. Kevés cement. Olyan lesz mint a beton. Mész 6 lapát hoz egy hasonlóan a cement is ès finoman fel kenni először csak kicsit vizesebb anyagot amikor még húz akkor lehet vastagabb. Nagyobb lukaknàl lehet bele tömni tégla vagy cserép darabot. Anyag spórolás és szilárdság èrdekèben.
nov. 27. 12:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!