Kőzetgyapotos hangszigetelésnél kell légrés?
Falat szeretnénk szigetelni a következő módón: 5cm légrés, 10 cm kőzetgyapot, 2 réteg gipszkarton.
Így szükséges a légrés?
Köszönöm a válaszokat.
Én nem hagytam semmilyen légrést a szomszéd felé.(ikerház),szintén 10 centi hangszigetelő gyapot van a gipszkarton alatt, de csodát ne várj tőle.
De amúgy nem is értem honnan jön ez a légrés dolog? Most drótozgatnád a vázhoz a gyapotot, hogy ne bukjon ki, miközben ha színig rakod, majd takarod a kartonnan, akkor nem kell ilyennel szórakozni.
Ez a légrés logika úgy igaz, hogy ha van pl. fixen 10 centi kőzetgyapotod - és ha azt légréssel teszed fel hatékonyabb, mint nélküle. De ha lenne 15 centi gyapotod az jobb mint a 10+5 légrés.
Amúgy indító kérdések: külső vagy belső fal? milyen hangot akarsz szigetelni? A kivitelezés sem mindegy, van léghang és testhang.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!