Fürdőszobában hogyan rögzíthetek a falhoz két munkalapot úgy, hogy lebegjen?
A fürdőszobában van egy 2m széles falrész. Itt a szekrény helyett két munkalapot helyeznék el, pontosan így, ahogy itt is van:
Három fallal is érintkezik, s szeretném valahogy úgy rögzíteni, hogy a tartókonzol ne látszódjon. A kérdés, hogy hogyan rögzíthetem? Egy L alakú nagy teherbírású fali konzolra gondoltam (mondjuk 4 db. -ra laponként), s abban reménykedem, hogy nem látszana nagyon ki (főleg, ha az alsó polcon amúgy is tárolnám a kendőket, stb.).
A munkalap pedig egy konyhai munkalap lenne, ami max. 50cm -ig jönne ki (ami 63.5cm széles, ebből 13.5cm -ert levágnék és azt alulról hozzáragasztanám, így 13.5cm + a lap 1.8 cm -es vastagságával (összesen 15.3 cm) egy vastagabb lap érzetet keltené, szintén takarván egy picit a lefolyót és esetleg a tartókonzolt.
Ti hogyan oldanátok meg? Van bármilyen elképzelésetek? Szívesen fogadok bármilyen megoldást. : ))
Köszi!
A hátsó és a két oldalfalhoz sarokvassal lehet rögzíteni, csak akkor látszik, ha alánézel.
Illetve ha úgy sem akarod látni, akkor nútot kell marni a munkalapok éleibe, a nútnak megfelelő méretű lécet felcsavarozni és ráhúzni a lapokat.
Köszönöm mindenkinek az aranyos és kedves válaszát! :))
A rejtett polctartó jól hangzik, csak nem találtam olyat, ami 40cm-re kijönne.
A szögvas egy remek ötlet! Erre valamiért nem gondoltam! Szerintetek hosszútávon is teljesen stabil lenne, ha a 20kg-os munkalapot körben rögzíteném?
Tégla a fal. Milyen sűrűséggel és milyen méretű tiplikkel és csavarral lemne érdemes rögzíteni?
Tökéletes, köszi!
Igen, én sem babrálnék ezzel a rejtett polctartóval. Szögvasat akkor felfúrok 8-as tiplivel 5-ös csavarral a három falra (hátul, valamint két oldalt), valamint elöl is oda teszek egyet, ami az oldalsó szögvas szélére nehezedne. A nut-os opció jól hangzik, viszont tervezem egy picit eltakarni az elejét egy olyan 10cm -el, így pont nem is fog kilátszani a szögvas oldalt.
Még egy kérdésem lenne: Szögvasból milyen méretűt, vastagságút vegyek?
Most, hogy így megvan az elképzelés (amit nagyon köszönöm, erre tényleg nem gondoltam!), egyetlen dolog miatt izgulok a leginkább, az pedig a vízkiállás. Hogyan kerülhetem el azt, hogy még féletlenül se fúrjam át a vízcsövet? Nagyon fájna, ha a burkolást fel kellene tépni a javítás miatt... :D Használnak ezek a fali csődetektorok, vagy ilyesmi?
Ja, s egy utolsó kérdés: a hátsó fal pont 2m széles, s 50cm -re jönne ki. Tehát egy 6m -es szögvas pont megfelelő lesz (2x2m + 2x0.5m). A hátsó 2m -es szögvasat hány csavarral rögzíthetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!