Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ytong téglával lehetséges...

Ytong téglával lehetséges tartófalat helyettesíteni egy kb fél méteres részen?

Figyelt kérdés

Egy több emeletes társasházban a felújító tulajdonos ajtaja mellett egy kb fél méteres részen függőlegesen ki lett szedve a tartófal, és ytongokkal lett kipótolva. Ez így biztonságos?

Sajnos se itt se sehol nem találtam releváns információt, csak annyit, hogy viszonylag stabil, nem annyira jó a hőtartó képessége, és hogy melléképület falának vagy szoba elválasztó falnak alkalmas.

(Nem én csináltam)

okt. 31. 20:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Komplett házak is épülnek Ytongból. A felújításoknál is előszeretettel használják, mert könnyen vágható, faragható. A beépítés minősége határozza meg, hogy mennyire erős/tartós. Vasalások/kötések milyenek. Amíg a kerámia téglát nem kell, addig a szilikátot kell vasalni is.
okt. 31. 20:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nagy bátorság az biztos. De ha statikus méretezte, kiszámította (mert ez kötelező, pláne társasházban) , akkor rendben
okt. 31. 21:17
 3/3 anonim ***** válasza:
50cm az nem sok. De társasházban ilyesmit csak engedèlyel, mert másokat is ès a házat is veszèlyeztethetik.
nov. 1. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!