Lehet két keringető szivattyút használni egyszerre ?
Hülye kérdés tudom de adott egy fűtési rendszer "nyitott"
A kazánház képest alul lettek a radiátorok méretezve, mert alul felül tűz forró volt stb
Nagyobb radiátorokkal ez orvosolva lett, de így az utolsó legtávolabbi radiátorok alja még csak nem is langyos, arra gondoltam hogy jelenleg a meleg áramláson van a keringető ,de lehet-e olyat hogy plussz egyet felraknák a visszamenőre is ... Ugyan olyan szivattyú stb stb hogy ez lehetséges ?
A megoldás az lenne,ha kazánhoz közeli radiátorokon zárnál.Oda úgy is melegebb víz jut el.A víz is mindig a könnyebb utat keresi.a az első radiátoroknál nem tud a víz fordúlni,kénytelen eljutni hátra.Azonnal tudod ellenőrizni,mert melegszik a radiátor eleje.Ha már a vége is,ez a radiátor dolgozni fog.A keringtetők nem a meleget nyomják,hanem a hideget szívják.
Ezért vannak a kazánhoz közel szerelve .
Nálam a keringető nem a visszatérőn van hanem a kimenőn
Megpróbálom amit javasoltatok ,előre is köszi
Mindkettőt ügyesen helyez el a visszatérőn(ott, ahol praktikusnak látod) nem probléma két keringető.
..nem te vagy(leszel)az első, akinél két keringető küzd
2 keringtető energia pocsékolás .Rossz ágba van a keringető szerelve.
Indokoljam meg miért ? Finoman az egyik ok,nem szakember csinálta a fűtésedet,ezért nem akar jó lenni.
1 voltam.
Mindegy hol van a keringető. Ha a az előremenőn, akkor nyomott rendszer, ha visszatèrőbe, szívott rendszerről beszèlünk. (Csak bírja a szivattyú azt a hőfokot)Nálunk iparterületen mindenhol a meleg ágba vannak, kivètel nèlkül.
Először zárj a közeli radiátorokon, akkor több víz jut a hátsó radiátorba. Így kell őket beszabályozni, ez normális!
Egymás után 2 szivattyú felesleges, egyszerűbb ha veszel egyet ami nagyobb ès állíthatót.
Én is 15 évig voltam kazánfűtő.Több hőközpontot láttunk el 80-100 fokos vízzel.A keringtető villanymotorjait a visszatérő víz hűtötte.
Voltak itt 3 mázsás keringtetők is.2-250 m ről fordították meg a vizet .
"így az utolsó legtávolabbi radiátorok alja még csak nem is langyos"
Nem kell, hogy meleg legyen a radiátor alja! Ha a teteje meleg és a szobát felfűti a kellő hőmérsékletre, az teljesen elég. Ha a radiátorban lefelé haladva elhűl a víz, mert leadja a hőt a szobának, az teljesen megfelelő fűtés. Jól szigetelt házban lakom, ahol vannak radiátoros szobák is. Amikor megy a fűtés, akkor a teteje langyos a radiátornak, az alja hideg. Teljesen jó hőfok van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!