Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 2012-ben gyártott kencés...

2012-ben gyártott kencés kittet fel lehet még használni?

Figyelt kérdés

Használt már itt valaki régit?

Bontatlan dobozban volt.

Igaz, az áll rajta, hogy fél évig használható, de a belseje még gyúrható, bár használathoz kemény, de étolajjal fel lehetne puhítani.

Tönkre tud menni benne valami?

Ilyen 3-4 éveset már használtam egyszer régen, és az működött.

A fürdőszobaablakon kellene 1-2 arasznyit javítani, és ennyiért sajnálok újat venni, ha nem feltétlenül muszáj, mert annak is az lenne a sorsa, hogy ott megy tönkre.

okt. 16. 18:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha jól megtudod gyúrni,a keményeket ne rakd bele .Azt hiszem lenolajjal szokták gyúrni.
okt. 16. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Persze hogy lehet használni, nincs annak semmi baja. Vagy 5éve én is a régit használtam amit még 20éve vettem 150Ft -ért (rajta volt az árcimke). Étolaj viszont nem való bele, lenolaj kell, de ennek hiányában motorolaj vagy műszerolaj is jó, de kevés kell csak bele.
okt. 16. 21:40
 3/5 anonim ***** válasza:
54%
Étolajjal ne, mert az megavasodik és büdös lesz mielőtt kikeményedne. Motorolajjal lazítva évek múlva is lágy maradhat. Ha sok benne a lenolaj, akkor is nehezen szilárdul, de evvel szokták lazítani. Ha gyors száradást akarsz akkor lehet lazítani spiritusszal, de az meg éktelenül büdös és gyorsan érdemes dolgozni vele.
okt. 17. 00:47
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Sajnos, semmi nincs itthon napraforgóolajon kívül...

A repceolaj rajta is van a csomagoláson (meg persze a lenolaj), mint hígító anyagok. A neten olvastam egy helyen, hogy bármi növényi olaj jó bele. De csak egy helyen írták, azért nem tudom, mennyire lehet ebben hinni.

okt. 17. 06:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Napraforgóval jó lett. Felpuhult, aztán így kb. 8 nap után már szépen keményedik. Talán már festeni is lehetne, de várok még pár napot.
okt. 30. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!