Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerintetek ezt a Wc-t, meg...

Szerintetek ezt a Wc-t, meg fürdőszobát fel kell újítani, vagy jó állapotban vannak?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

okt. 10. 19:43
A kérdező szavazást indított:
Fel kéne újítani
Jó állapotban van
19 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:

WC csésze problémásnak látszik, tartály-bekötőcső-sarokszelep én cserélném.

Fsz.elmegy bár a csaptelepen nem látszik milyen állapotúak a mosdóval együtt.

okt. 10. 19:50
 2/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
A wc ablakot le kell festeni besárgult. Egyébként rendben vannak
okt. 10. 23:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Wc-ben járólapcsere (legalább ami össze van törve), mindkét helyiségben ablakok festése, vascsövek festése. Ez a minimum. A fürdőszobában a mosdó alatti szekrény is 50 évesnek néz ki, de ezt nyilván nem lehet cserélni.
okt. 12. 11:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez kb 90-es évek közepe. Szóval kb 30 éves csövezés, de amíg nem folyik sehol felesleges piszkálni. Ha újra burkoltatnál akkor ki kell cserélni. Kellemetlen szétverni a szép burkolatokat csőtörés esetén.

A kádnál kellene újra szilózni, meg valószínűleg a mosdóknál is de az nem látszik. WC bekötőcső sarokszeleppel együtt cserés.

Wc-t fel kell szedni mert szivárog valami alatta, új tömítésekkel csak vissza kell rakni, és kész. Ha már felszedted én raknék valami vinyl padlót a wcbe, mert egyszerű lerakni, eltakarja a törött csempéket és víz álló. Ha ügyesen rakod le szín azonos szilóval csak körbe kell nyomni a fal mentén, és egy új burkolat váltó.

Nyílászárók festése nem árt.

Ha belefér a hagyományos kazánnal is a fűtés a rezsi keretbe maradjon, de ha nem, akkor kell egy kondenzációs kazán.

Összességében teljesen élhető. Bár, ha én venném meg felújítanám az egészet. Ha pedig nincs erre felesleges 1,5-2 milliód + kazán csere, akkor még sok évig jó lesz.

okt. 16. 11:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Egy kisebb karbantartás ráfér, ahogy már említették, de felújítás nem szükséges. Ennél sokkal rosszabbak vannak...
okt. 16. 13:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Kb. 30 éves technológia, de én is max. karbantartanám, összetört járólapot kifugáznám, ablakot lefesteném. Egy szép fürdő szőnyeggarnitúra, néhány apró színes, otthonos tárgy sokat dobna rajta.

Egy átlag jövedelmű magyar családnak nem biztos, hogy van ilyen jó állapotú fürdője.

okt. 26. 13:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a nagy kérdés amúgy a kazán állapota. Mert ha azt cserélni kell, az brutál összeg.
okt. 26. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!