Gáz központi fűtés, nyomáspróba?
Még az elején szeretném tisztázni, elnézést a kissé furcsa megfogalmazásért de egyáltalán nem vagyok a gáz témában otthon!
De meg próbálom kissé érthetőbben megfogalmazni a jelenlegi helyzetet.
Vásároltam nem régen egy ingatlant.
Ugye mint új tulajdonos, így teljesen tartozás mentes a gáz.
Na de az ingatlanban az udvaron bent van a gáznak a "nyomáselosztója" illetve a mérő óra berendezés is bent van az ingatlanon belül konkrétan a konyhában. (Tehát nincs kiásva illetve kiguberálva a föld alatt!)
Az ingatlan viszonylag sok helyiségből ál, többek közt konkrétan az első szobáig van bent a gázcső.
Viszont én szeretném vissza tetetni a csöveket és használatba venni a gáz lehetöséget.
Gondolom ide normális szakember kell plusz nyomáspróba is.
Szóval a kérdésem.
Ha a fentieket figyelembe véve szeretném ha működne szakszerűen és biztonságosan a gáz az ingatlanban akkor az mennyibe kerülne?
Tehát maga a csővek vissza hegesztése ami kb 50 méter csövet jelentene. Plusz utána a normális nyomáspróba illetve az ehhez szükséges bármi kiadások mennyibe kerülnek nagyjából ?
Nem szeretnék konvektorokat beépíteni se egyebeket amik gázzal működnek. Szimplán csak összkomfortossá szeretném tenni az ingatlant.
Ha nincsen ismeretségi köröm hogyan tudom ezt megoldani ?
Konkrétan a fűtés lehetőség már megoldódott.
Egy vegyes tüzelésű kazánnal illetve a hozzá tartozó Puffertartály(nyomás kiegyenlítő) , csövezések, illetve radiátor bekötés minden helyiségben megtörtént.
Viszont a gáz az "összkomforthoz" kell az ingatlanban.
Mivel gáz nélkül természetesen nem nevezhető "összkomfortosnak" az ingatlan.
Igy tudtommal sajna kevesebbért tudnám eladni.
Mivel az eladás a cél, igy szerintem jóval kevesebbet ér az ingatlan.
Mivel variálsz, innentől gázterv köteles. Mondjuk a gázterv 100-150ezer. Az óra le ès felrakatasa 2x30 ezer. Viszont innentől minden a jelenlegi gázos előírásoknak megfelelően kell megcsinálni! Vagyis nyílt ègèsterü kèszülèk nem rakható vissza, megfelelő csőkötèsek stb. Villamos szempontból EPH jegyzökönyv is kell, mondjuk 30-50 ezer.
Ès persze a gázt szerelő szaki amit kèr a munkájáèr
Az öszkonfortos lakáshoz nem feltétlen kell gáz:)
Ne legyél buta, persze az tény hogy vegyes tüzelésű kazánt ma már kevesen akarnak, mert lusták táplálni.
Szépen vegyél egy gázkazánt és akkor ugy már van értelme a gázcsövekkel bíbelődni.
Az öszkonforthoz az a központifűtés megléte szükséges
Ha van egy vegyes kazánod ami felmelegítia vízet és minden szobába van radiátor amiben kering a víz az központifűtésnek számít
(fűtésszerelő vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!