Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Gáz központi fűtés, nyomáspróba?

Gáz központi fűtés, nyomáspróba?

Figyelt kérdés

Még az elején szeretném tisztázni, elnézést a kissé furcsa megfogalmazásért de egyáltalán nem vagyok a gáz témában otthon!

De meg próbálom kissé érthetőbben megfogalmazni a jelenlegi helyzetet.

Vásároltam nem régen egy ingatlant.

Ugye mint új tulajdonos, így teljesen tartozás mentes a gáz.

Na de az ingatlanban az udvaron bent van a gáznak a "nyomáselosztója" illetve a mérő óra berendezés is bent van az ingatlanon belül konkrétan a konyhában. (Tehát nincs kiásva illetve kiguberálva a föld alatt!)

Az ingatlan viszonylag sok helyiségből ál, többek közt konkrétan az első szobáig van bent a gázcső.

Viszont én szeretném vissza tetetni a csöveket és használatba venni a gáz lehetöséget.

Gondolom ide normális szakember kell plusz nyomáspróba is.

Szóval a kérdésem.

Ha a fentieket figyelembe véve szeretném ha működne szakszerűen és biztonságosan a gáz az ingatlanban akkor az mennyibe kerülne?

Tehát maga a csővek vissza hegesztése ami kb 50 méter csövet jelentene. Plusz utána a normális nyomáspróba illetve az ehhez szükséges bármi kiadások mennyibe kerülnek nagyjából ?

Nem szeretnék konvektorokat beépíteni se egyebeket amik gázzal működnek. Szimplán csak összkomfortossá szeretném tenni az ingatlant.

Ha nincsen ismeretségi köröm hogyan tudom ezt megoldani ?

szept. 16. 08:14
 1/5 anonim ***** válasza:
tervezés, kőművesmunka, anyagköltség, munkadíj. Tegnapi kérdésben majd 5 milliós ajánlat volt gázkazánnal együtt, de szerintem ez is több százezer forint. Nem kínlódnék vele, ha amúgy nem akarom használni.
szept. 16. 08:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Konkrétan a fűtés lehetőség már megoldódott.

Egy vegyes tüzelésű kazánnal illetve a hozzá tartozó Puffertartály(nyomás kiegyenlítő) , csövezések, illetve radiátor bekötés minden helyiségben megtörtént.

Viszont a gáz az "összkomforthoz" kell az ingatlanban.

Mivel gáz nélkül természetesen nem nevezhető "összkomfortosnak" az ingatlan.

Igy tudtommal sajna kevesebbért tudnám eladni.

Mivel az eladás a cél, igy szerintem jóval kevesebbet ér az ingatlan.

szept. 16. 08:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Mivel variálsz, innentől gázterv köteles. Mondjuk a gázterv 100-150ezer. Az óra le ès felrakatasa 2x30 ezer. Viszont innentől minden a jelenlegi gázos előírásoknak megfelelően kell megcsinálni! Vagyis nyílt ègèsterü kèszülèk nem rakható vissza, megfelelő csőkötèsek stb. Villamos szempontból EPH jegyzökönyv is kell, mondjuk 30-50 ezer.

Ès persze a gázt szerelő szaki amit kèr a munkájáèr

szept. 16. 09:03
 4/5 Mad Max2 ***** válasza:

Az öszkonfortos lakáshoz nem feltétlen kell gáz:)

Ne legyél buta, persze az tény hogy vegyes tüzelésű kazánt ma már kevesen akarnak, mert lusták táplálni.

Szépen vegyél egy gázkazánt és akkor ugy már van értelme a gázcsövekkel bíbelődni.

Az öszkonforthoz az a központifűtés megléte szükséges

Ha van egy vegyes kazánod ami felmelegítia vízet és minden szobába van radiátor amiben kering a víz az központifűtésnek számít

(fűtésszerelő vagyok)

szept. 16. 09:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Ahogy a 3 leirta.Teljesen új szerelés.Házon belül már nem lehet nyomás szabályzó,mérő óra .A tervező mindent elmond neked milyen feladataid vannak ez ügyben.A tervező a munka felügyelője és az átvevője is ő lesz.A szolgáltató csak a mérő órákat rakja fel,ennyi a dolga .Általában szerelőt is tervező hozza,együtt dolgoznak.Olyan szerelő dolgozhat akinek van gáz szerelői jogosultsága .
szept. 16. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!