Új fűtésrendszer nyomáspróbája?
Figyelt kérdés
Kész az új fűtésrendszer, én kiviteleztem a tervek alapján, mert több százezret megspóroltam vele. A Vaillant gázkazán beüzemelésére pénteken jön a gázszerelő. Addig szeretném nyomáspróbázni a rendszert.
A kazán még nem volt bekacsolva.
Szeretném feltölteni vízzel a rendszert a gép álltal mutatott másfél bár nyomásra. Már volt központi fűtésem, de ilyen modern gázkazánom még nem volt.
Hogyan kell ezt kivitelezni, van valami szervízmód ezekben, ami megforgatja avize, de nem kapcsolja be a lángot?
Előre is köszönöm!
2021. aug. 8. 21:23
1/4 A kérdező kommentje:
Vaillant EcoTEC pro VU 246/5-3
2021. aug. 8. 21:24
2/4 anonim válasza:
A légtelenítéshez nem kell keringetni a vizet, a nyomás kitolja a levegőt ha jól építetted ki. Remélem a cső átmérőkre odafigyeltél, amúgy este behu ggyozol ha hangos lesz a rendszer
3/4 anonim válasza:
Két nyomáson kell nyomás probázni ha levegővel probálsz, viznél nem vagyok benne biztos hogy szükséges a kettő.
Mielőt rákőtőd a rendszerre a kazánt érdemes átmosatni a rendszert, ilyenkor pedig biztos hogy nem marad benne levegő.
4/4 A kérdező kommentje:
Végül bekapcsoltam a gépet és a szervíz menüben megtaláltam az automatikus rendszer feltöltést és az automata nyomáspróbát, utána meg lefutott a legtelenites is. Ezek a mai gépek nagyon megkönnyítik a munkát. A régebbi kazánok fele ennyit nem tudtak.
2021. aug. 11. 02:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!