Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kiégett egy kismegszakítóm...

Kiégett egy kismegszakítóm amit én kicseréltem mivel egy villanyszerelő sem ért rá minden működik stb. Viszont honnan tudhatom hogy nem fog megtörténni újra? mire kell figyelni?

Figyelt kérdés

előtte: [link]

Utána: [link]

aug. 26. 18:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10# ez így nem èrtelmezhető sajnos, ilyen nincsen.

Viszont ha nincs sehol vèdő, akkor azt ki kell alakítani megfelelően, különben èletveszèlyes lesz

aug. 28. 07:10
 12/18 anonim ***** válasza:
50%
#8 elnézésedet kérem,töröltesd hozzászólásomat a moderátorokkal. Van a facebookon egy pár villanyszerelős csoport, kérdezd meg ott, mi a véleményük a vezeték összetekeréses kismegszakítóba kötésről.
aug. 28. 07:48
 13/18 A kérdező kommentje:
Földelés van csak külön sín nincs neki kialakítva és elvileg ilyenkor a nullához kötöd hozzá a földelést. Nem tudom én sem értek hozzá megnézetem majd egyszer egy szakemberrel. De a dobozban látszik, hogy alapból a nulla és a föld egy sínre van kötve a többi megszakítónál is.
aug. 28. 20:22
 14/18 anonim ***** válasza:
75%

#12 Azok elsöprő többsége valójában nem villanyszerelő, hanem műszerész avagy erőműves karbantartó... Ne gondold, hogy villanyszerelők ráérnek erre, hogy napközben facebook, villanyszerelők fóruma... ilyenkor érnek rá, este 7-8 körül. Az ott jelenlévők rendszeresen arra maszturbálnak, hogy valaki fölé tudnak esetleg emelkedni "szakmailag", pontosabban kötekednek és emellett viszont igyekeznek kikerülni azt, hogy valamivel is meglehessen fogni őket, mert ellenkező esetben lekonyul, teszik ezt azért, mert senkitől nem kapnak megbecsülést, sem a szakmától, sem a munkahelyüktől, se a kollégáktól, se az asszonytól, se a gyerektől. Mi más motiválná az embert arra, hogy leüljön egy monitor elé, megnyisson egy weblapot, történetesen a facebookot, ott mazsolázzon a hozzászólások között és keresse azt, meglátása szerint ki az aki hibázott, téves kijelentést tett (ismétlem, meglátása szerint), majd nekiáll kioktatni és nyilvánvalóan egyetlen célja ezzel, hogy nyerjen, Ő jöjjön ki egy vitából győztesen? Üt és várja, hogy visszaüssenek. Ennyi energiakiadáshoz kell motiváció, hogy azt kiadd. :) Az életben túl sűrűn nincs sikere, nem igazán nyer meg vitákat. Máskülönben ha az életben is megkapná a saját környezetében, nem "járna el" máshová ezért, hogy megkapja.

Ha rám hallgatsz, nem veszed őket komolyan.

Semmi probléma nem adódhat abból, hogy összetekerve teszel be két vezetéket egy kismegszakítóba, előbb van probléma abból, ha nem sodrod össze és ez tapasztalaton alapul, nem pedig elméleten. Egy csavaros avagy nyomólemezes bekötés esetén is, minél nagyobb felületen érintkezik, az annál biztosabb kötést eredményez, két összetekert alu vezetéket nehezebben nyal el egy csavar, nehezebben lapít ki egy nyomólemez, mint két egymás mellé helyezett vezetéket. Na és ha nem tekered össze és ha nem figyelsz oda, vagy nem férsz oda, mert ma az olcsóbb elosztókban nulla hely van, de a kevésbé olcsókban sincs már sokkal több és esetleg egy ponton keresztezik egymást (nem sikerül egymás mellé helyezni, hanem egyik a másikra felfekszik) a bekötési pont alatt (hisz abba nem látsz bele), akkor könnyen megvan a baj.

Az ilyen facebook villanyszerelőknek hagyja el olyan marhaság is a billentyűzetét, hogy ilyen esetben keresztmetszetcsökkenés jön létre, ami nem kevesebb, mint egy egetverő nagy f.szság! :D

aug. 28. 20:41
 15/18 anonim ***** válasza:

Ezek légből kapott feltételezések az első bekezdésben. De a szó nem arról van, hogy én veszem-e komolyan őket, hanem arról, hogy a te elképzeléseidhez ők mit szólnak. Én tudom, mihez tartsam magamat. Abban tökéletesen egyetértek velük, hogy összetekert alumíniumot nem szabad bedugni a csavar alá. Csak én ezt már elmondtam. Gondoltam, ha többen mondják, hátha elhiszed.

Az utolsó bekezdésed is nélkülözi az alumínium vezeték kötéstechnológiájának alapjait.

aug. 29. 08:16
 16/18 anonim ***** válasza:

14# az eleje az valóban nèlkülöz mindent.

Visszatèrve az ominózus csavargatáshoz, az èn vèlemènyem ès tapasztalatom.

A csatlakozó 1 vezet3khez kèszült, valóban jobb lehetne összetekerve mint egymás mellè tenni.

De sz alu vacak anyag, sèrülèkeny, gyorsan törik, folyósodik. A blankolásnál sèrülhet, az összecsavarasnál ugyancsak, nem beszèlve a betuszkolásról. Tehát belevághatsz, megnyújthatod( meg is fogod) a vezetèket ès mindezt a szigetelès tövèben ès nem is figyelsz rá. Ez keresztmetszet csökkenèst, szilárdság gyangülèst eredmènyez ami egyenlő a melegedèssel ezek utàn.

Sokszor 1-2 hajlítás marad a vezetèktörèstől. Ezèrt jön szèt a legtöbb alu kötès a szigetelès vègèn.

Lènyegesen jobb a kevesebb bolygatás, biztonságosan egy megfelelő kötőelemmel-megfelelően összekötni ès egy rèz vezetèkkel bekötni. Így az alu elkerül mindennemű sèrülèst, ami bármikor gondot okozhat. A megfelelő kötőelem pedig jó kötèst biztosít ahol a hiba szinte kizárt.

aug. 29. 09:23
 17/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat az eredeti kérdésre kielégítő válaszokat kaptam
aug. 29. 18:50
 18/18 anonim ***** válasza:
Két megjegyzésem lenne a fenti okos és nem okos megjegyzéseken túl: Az MM-fal vezetékek szigetelését nem szabad törésveszély miatt derékszögben körbe vágva eltávolítani, hanem ferde bevágásokkal ( ment a ceruzahegy) végzendő. A másik: az alu vezetéket késsel meg kell kapargatni, majd alu kontakt pasztával vékonyan bekenni. (Pl.: Wago Alu Paszta 249-130)
szept. 3. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!