Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kiégett egy kismegszakítóm...

Kiégett egy kismegszakítóm amit én kicseréltem mivel egy villanyszerelő sem ért rá minden működik stb. Viszont honnan tudhatom hogy nem fog megtörténni újra? mire kell figyelni?

Figyelt kérdés

előtte: [link]

Utána: [link]

aug. 26. 18:05
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
TV, lámpa, számítógép, telefontöltő ezek kapnak áramot róla
aug. 26. 18:07
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Lazulás okozhatta, az alumínium vezeték könnyebben szétterül a nyomástol, ezért meglazúl. Szerintem egy hónap múlva húzz utána, aztán évente megnézed, biztos nem lesz baj.
aug. 26. 19:28
 3/18 anonim ***** válasza:
73%
Hát én azt a 2 db aluvezetéket csak full összecsavarva szorítanám be a oda megszakítóba. Miért is ? az alu vezetékek felülete alu-oxid(rossz vezető), és ha csak "1 kicsit problémás lesz is a kontakt érintkezés,akkor ott fölös szikrázás és hiszterézis hő (hegesztési hő) fog keletkezni ami 1 plusz melegedést fog ott eredményezni,és a lényeg hogy így újra kialakulhat vezeték túlmelegedése.
aug. 26. 19:33
 4/18 A kérdező kommentje:
csak simán tekerjem össze vagy van erre valami olyasmi cucc mint az ér vég?
aug. 26. 19:57
 5/18 anonim ***** válasza:
3# van benne valami, csak kissè zavart. Rèzen rèz oxid van, az is rossz vezető. A hiszterèzis hő, az sosem volt ès nem lesz hegesztèsi hő.
aug. 26. 20:57
 6/18 anonim ***** válasza:
67%
Simán tekerd össze, kicsit hosszabban csupaszold meg és úgy tekerd össze, majd vágd méretre. Valóban érdemes utánahúzni fél-1 évente. Ahol a nullák vannak elkötve (nullasín) is érdemes ráhúzni az összes csavarra. Nagyon gatya egyébként, érdemes lenne elkezdeni spórolni arra, hogy át legyen szerelve az egész ház, az alu vezeték jó sosem volt, de hát erősen nem ilyen terhelésre volt tervezve anno, mint ami ma átlagos egy háztartásban. Csupa 2 eres MM, merem feltételezni földelés így nincs sehol sem, nem jó ezzel b.szakodni, bizonyos szerencsétlen helyzetekben akár élet is múlhat rajta.
aug. 26. 20:59
 7/18 anonim ***** válasza:
36%
Az összetekerés rossz tanács, kellene még szakmailag művelődni a tanácsadóknak. Hogy a végtelen mélységből egy lépcsővel feljebb kerüljenek.
aug. 27. 09:15
 8/18 anonim ***** válasza:
#7 Lehetséges, hogy szakmailag kellene még művelődni, hisz mindig tanul az ember, így taníts, mester! Általánosságban viszont a művelődés rád is rád férne, ugyanis nem árulkodik művelt emberről az efféle hangnem, amit megengedsz magadnak totálisan idegen emberekkel szemben, mert hogy kollégáddal, ismerősöddel, barátoddal, asszonnyal ha így beszélsz, az egy dolog, ha megengedik... de mi egyáltalán nem ismerjük egymást.
aug. 27. 19:26
 9/18 A kérdező kommentje:
#6 nem az enyém a lakás csak bérlem majd szólok az illetékesnek. Igazából egy mosógép meg egy hűtőm van ami nagyobb fogyasztó, annyira nem vagyok benne a témában de ezeket gondolom csak elbírja? (mosógépnek mondjuk húztam ki egy falonkívüli dugaljat rézből külön megszakítóra de kb itt meg is áll a tudásom)
aug. 27. 20:21
 10/18 A kérdező kommentje:
ez az a fajta ahol a földelést a nullára kell kötni
aug. 27. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!