Társasházban lakásfelújítás - Ilyen kisebb munkákról is kell értesíteni a lakóközösséget?
Elolvastam pár írást a neten, a legtöbb cikk azt emeli ki, hogy nagy zajjal járó lakásfelújítás esetén hogyan kell eljárni, pl. falbontás, horonymarás, vésés, stb.
Én csak kifesteném a lakást, illetve szeretnék pár nap múlva laminált padlót lerakni. Ezek szerintetek hangosak?
Tegnap feljött hozzám egy néni nap közben, hogy kopogást hall tőlem. Valószínűleg azt hallotta, hogy a létrát letettem a padlóra, és időnként átvittem más helyre.
Ez az a kategória, amiért feljelenthet? Vagy simán tegyek rá az egészre?
Új bútort is kell vennem, előre tartok attól, hogy mi lesz, ha majd a padlón szerelem össze az új gardróbot... Amióta feljött, azóta alig merek csinálni valamit.
Változtatna a hangerőn/kevésbé lenne hangos, ha kiírnád? :)
Azt, hogy ki miért jelent fel, sosem lehet tudni, sajnos vannak bolondok, akiknek ez a heppjük... Az más kérdés, hogy nem hiszem, hogy bármi bajod is származhatna belőle.
Mindenesetre szerintem abból baj nem lehet, ha kiírod, hogy "a ... számú lakásban ...-tól előreláthatólag ..
-ig felújítási munkálatok zajlanak, az esetlegesen okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérem."
Azért csak nem mennek fel, hogy már mióta várják a zajongást és semmi, azonnal kezdj fúrni, falat verni, ha már beharangoztad! 🙃
Kedves 3-as!
A lépcsőházban kihordott koszt nem neked kell eltakarítani, hanem a lakás tulajának illene.
#3 és #4 Hát nem tudom, én szakiként még mindig feltakarítottam magam után a koszt, amit kivittem a lépcsőházba, ahogy egyébként családi házakban is összerámolok magam után, ha mocskot csináltam. Dehát kinek mire van igénye...
Mindenesetre a lakók részéről teljesen jogos elvárás, hogy vagy a szakik, vagy a tulaj takarítson össze, ez nem összehasonlítható probléma a zajongással. Zajongani bizonyos munkákhoz muszáj, mocskot csinálni a lépcsőházban, illetve mocskosan hagyni viszont nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!