Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Költözünk, vinné-t-ek a...

Költözünk, vinné-t-ek a konyhabútort?

Figyelt kérdés

Lécci, olvasd végig, mielőtt írod, hogy a lakás része :)

szóval, veszünk egy házat, de a lakásunk is marad, kiadjuk. A lakásban egy 2 éves fullos IKEA konyha van, gépekkel, mindennel, nagyon szeretem. Nyilván a vásárolt házban is van konyhabútor, nincs baja, de régebbi (ugyan úgy fehér, mint a saját).

Férjem nem akarja szétszedni, mert nagy macera. Én kicserélném a két konyhát. Nagyjából a méret is stimmel.

Most egy olyan konyha, amink van, gépek nélkül, 1M ft... nem szívesen hagynám itt.

Szedtetek már ki konyhát? Megoldható szerintetek?

2024. júl. 15. 22:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
55%

"Kicserélném"

Aha, persze. És fizesd is ki a szétszedés, az átszállítgatás és az összerakosgatás költségét. És ha leesik az állad a mutatvány számlájától, akkor szedd össze a földről...

2024. júl. 16. 10:38
 12/27 anonim ***** válasza:
76%

Tutira sérülni fog a bútor, saját tapasztalat. Meg aztán van hozzá megfelelő jármű? Idő és kedv szét és összeszerelni?

Asztalos persze elvállalja 50 ezres napidíjért.

Aztán még ott a kérdés, mi van, ha 1 centi híjján nem fér be valami?

Biztos, hogy nem foglalkoznék a régi konyhaszekrénnyel. Nem véletlenül hagyja ott mindenki.

2024. júl. 16. 11:33
 13/27 anonim ***** válasza:
28%
Többen írják, hogy sérül, de ez hülyeség, amikor eredetileg a helyére kerül akkor is odaszállítják, összerakják és nem sérül. Be kell csomagolni, meg vigyázni, nincs benne semmi különös. Viszont ez bármiféle átalakítás nélkül kb 300ezer Ft és valószínűleg nem lehet átalakítás nélkül megúszni
2024. júl. 16. 12:30
 14/27 anonim ***** válasza:
32%

Tudsz egy házat venni úgy, hogy van már egy lakásod, amit megtartasz.

És putriskodsz itt a konyhacserével. Értem.

2024. júl. 16. 14:22
 15/27 A kérdező kommentje:

a nagyjából stimmel amiatt nem gond, mert nem zárt helyre megy, a mostani lakásban a folyosóra ér ki a bútor, tehát -10cm nem gond, illetve a másikban sem két fal közé kell bemennie.

A mostaninkat gépek nélkül betettem az ikea kosaramba, 1.187.238ft. Plusz a gépek. Ezt most nem tudom mégegyszer kifizetni. És ilyen értéket nem hagynék az albérlőknek sem.

Egyébként az első fiókon kívül (nem jöttem rá, hogy kell) én raktam össze az elemeket a konyhabútorban. Aztán a falra már ketten tettük.

Csak a frontokat nem tudom cserélni, mert nem egyforma a szélességük, váltakoznak a 60-80cm-s szekrények, illetve az ottani felsőszekrény 80cm magas a lakásban lévő meg 100cm

2024. júl. 16. 16:18
 16/27 A kérdező kommentje:

14, a hitel, mint fogalom, mond neked valamit?

Erő (cipeléshez) van, kocsi, utánfutó van, platósautó is van, és mint írtam, én raktam össze, így ahhoz is van gógyim :) (nem vettem észre a 2. oldali válaszokat :) )

2024. júl. 16. 16:19
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá időtök, meg energiátok, akkor csináljátok meg. Nem tudom hogy van csempézve pl. Rá van engedve a munkalapra, mert akkor nehezebb szétszedni. A két bútor annyira egyezik méretben, hogy a csempézés is jó lesz? Mosogató, mosogatógép és áram kiállások jó helyen vannak? Munkalap jó méretre, jó helyre esik a mosogató és főzőlap kivágás?
2024. júl. 16. 17:40
 18/27 A kérdező kommentje:
após vizes, szall az a része nem gond. a csempézés itt mögötte van, ott nem tudom, hogy, de le is lesz szedve és rakva olyan, mint itt, szóval az nem gond. a villanyos rész lehet macerásabb, de gondolom egy szaki azt is megoldja (az is van ismerős)
2024. júl. 16. 20:10
 19/27 anonim ***** válasza:
71%
Én biztos nem kezdenék bele. Az 1 millió forint se egy nagy összeg lakásberendezésnél.
2024. júl. 19. 18:27
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
Micsoda negatív válaszok... Miért kell elvenni a kérdező kedvét és teljesen lelombozni?!
2024. júl. 19. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!