Teraszon a járófelület max1,5cm.Mit kennétek ragasztanátok ide?
Nem egészen értem a kérdést.
Mi ez a max. 1,5 cm? Maximum ilyen vastag burkolatot lehet lerakni, mert különben nem lesz nyitható az ajtó, vagy ilyesmi?
- Kapsz járólapot, ami 8 mm vastag. Ha elég sík a betonalap, akkor a fennmaradó 7 mm elég a csemperagasztónak. Rugalmas csemperagasztó kell, ha nyitott terasz és megfagyhat. Ha nyáron sütheti a nap, akkor is tanácsos rugalmas csemperagasztót használni. Körben a falak mellett a hőtágulás miatt ne felejts el 5 mm dilatációs hézagot hagyni.
- Másik lehetőség a linóleum, ebből is van fagyálló, és UV sugárzásnak ellenálló is.
- A harmadik lehetőség az öntött önterülő műanyag padló, egészségügyi intézményekben, gyárakban használnak ilyent. Nagy a választék belőle, színben is, és tulajdonságokban is - fagyálló, kopásálló, olajálló, UV álló.
- negyedik megoldás a csiszolt beton. Géppel simára, fényesre csiszolják, olyan lesz, mint a márványlap. De nem ismerek olyan magyar céget, ami ezzel foglalkozik.
Én a teraszunkat járólapoztam, azt tartottam a legszebbnek és legtartósabbnak. De valószínűleg ez a legdrágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!