Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerkezet lakatos cég elő...

Szerkezet lakatos cég elő tetőre valamint 2kapura adott árat, az órabérük 10000Ft +áfa?

Figyelt kérdés
Csak szerintem rettentően magas ez az órabér? Vagy manapság ez már normális? Egy kisebb Kft 3-4 emberrel.

júl. 7. 09:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem magas.Egy autószerelő min. 16 e ft-tal dolgozik.fIX ÖSSZEGBEN KELL DOLGOZTATNI!
júl. 7. 09:28
 2/9 A nagy Levin ***** válasza:
100%

Talán normális sajnos, de szerintem jobban jársz, ha keresel valakit, aki megcsinálja fix áron. Az órabérnél az a gáz, hogy nem tudod ellenőrizni, valójában mennyi idő alatt csinálják meg (bár a cégek többsége korrekt). A fix bérnél pedig ha három óra alatt, vagy ha harminc óra alatt csinálja meg is ugyanannyi az ára.

Egyébként mondtak valami körülbelüli végösszeget?

júl. 7. 09:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Ne órabérre kérj ajánlatot hanem fix összegre ahogy előttem is mondták.

Az órabérrel - még ha ez nem is sok ebben az ágazatban - az a gond, hogy annyi órát fognak dolgozni amennyit akarnak.

Mindenképpen annyit fognak tőled elkérni amennyiért nekik megéri megcsinálni, csak ha nem órabérre vannak akkor hamarabb akarnak végezni, hogy mehessenek, a pénzüket amúgy is megkapják. Te ugyanannyit fogsz fizetni, csak az idő lesz kevesebb amit rá kell fordítanod.

Attól mert fix összegre adnak ajánlatot lehet benne lebontva költségeket részletesen órabérre is elszámolás. Pl. Ezt a munkát 420 ezerért vállalják el, ez lesz végösszegként amit ki kell fizetned, csak a számlában részletezik, hogy anyagköltség X forint, szállítási költség Y forint, munka órabére meg 10000Ft+Áfa. Akkor ők előre kikalkulálták mennyi munkaóra van benne összesen és azt beszámolták, neked meg mindegy, mert akkor is 420 ezret fizetsz meg akkor is ha csak 8000-t írnának be órabérnek csak több munkaórával.

júl. 7. 10:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Egyrészt a kérdésből nem derül ki, hogy az az órabér a munkára, vagy egy főre vonatkozik és kimegy 3 ember dolgozni. Én garázskaput ajtókerettel csereéltettem egy egyéni vállalkozó hegesztővel, a kb 6 órás munkáért 50 ezret fizettem számla nélkül 10 évvel ezelőtt úgy, hogy az anyagot én vettem meg, a szakembernek vágnia, hegesztenie kellett, felfúrni és felszegecselni a lemezeket. Én is festettem le.
júl. 7. 10:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

3-4 emberrel számolva nem sok, de én is azt javaslom, hogy fix árban egyezzetek meg, véletlenül se órabérben. Nyomják úgy a melót, hogy minél előnyösebb órabérre jöjjenek ki és kész.

Egyébként nézőpont kérdése. Pont voltak nálunk tetőt/térkövet mosni 800 ft/nm áron. Összesen 8 óra alatt végeztek. Én nem tartom drágának, ha a nm árat nézem, de ha átszámolom óradíjra, az kb. 20 ezer forint lenne. Rögtön más a leányzó fekvése... :)

Jól dolgoztak, hatékonyan, gyorsan, elégedett vagyok, túllépek rajta. De sosem állapodnék meg magyar szakival órabérben.

júl. 7. 10:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#5 Mi is így csináltattunk pár dolgot a kertben - fix árban megegyezve. Sokba került de megérte, jó és tartós amit csináltak. Hogy nekik hány munkaórába került az meg nekem lényegtelen. Ők kiszámolták mennyiért éri meg nekik megcsinálni, én átgondoltam, hogy nekem mennyit érne meg kifizetni és mivel a kettő találkozott így megkötöttük az üzletet. Valójában fogalmam sincsen mennyi időbe telt nekik megcsinálni, mert akkor sem voltam otthon amikor a kertben dolgoztak, azt meg végképp nem láttam, hoyg előtte mennyi időbe telt nekik a vas elemeket elkészíteni. Baromi drága volt, de tényleg jó lett és hiába próbáltam volna magam elkészíteni ha egyszer szerszámaim nem lettek volna hozzá és hegeszteni sem tudok. :)
júl. 7. 10:46
 7/9 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Keress meg olyan embereket, akiknek ez a cég már dolgozott.

Talán abból megtudsz róluk néhány fontos dolgot.

júl. 7. 11:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem magas. Ácsok vagyunk, a mi órabérünk bruttó 15.500 ft per fő. Ezt mindent tartalmaz, kivéve az anyagot.
júl. 7. 11:55
 9/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Soha senkivel ne óra vagy napibérre állapodj meg. Fix összegbe vagy ha olyan a munka m2 -re
júl. 7. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!