Szerkezet lakatos cég elő tetőre valamint 2kapura adott árat, az órabérük 10000Ft +áfa?
Talán normális sajnos, de szerintem jobban jársz, ha keresel valakit, aki megcsinálja fix áron. Az órabérnél az a gáz, hogy nem tudod ellenőrizni, valójában mennyi idő alatt csinálják meg (bár a cégek többsége korrekt). A fix bérnél pedig ha három óra alatt, vagy ha harminc óra alatt csinálja meg is ugyanannyi az ára.
Egyébként mondtak valami körülbelüli végösszeget?
Ne órabérre kérj ajánlatot hanem fix összegre ahogy előttem is mondták.
Az órabérrel - még ha ez nem is sok ebben az ágazatban - az a gond, hogy annyi órát fognak dolgozni amennyit akarnak.
Mindenképpen annyit fognak tőled elkérni amennyiért nekik megéri megcsinálni, csak ha nem órabérre vannak akkor hamarabb akarnak végezni, hogy mehessenek, a pénzüket amúgy is megkapják. Te ugyanannyit fogsz fizetni, csak az idő lesz kevesebb amit rá kell fordítanod.
Attól mert fix összegre adnak ajánlatot lehet benne lebontva költségeket részletesen órabérre is elszámolás. Pl. Ezt a munkát 420 ezerért vállalják el, ez lesz végösszegként amit ki kell fizetned, csak a számlában részletezik, hogy anyagköltség X forint, szállítási költség Y forint, munka órabére meg 10000Ft+Áfa. Akkor ők előre kikalkulálták mennyi munkaóra van benne összesen és azt beszámolták, neked meg mindegy, mert akkor is 420 ezret fizetsz meg akkor is ha csak 8000-t írnának be órabérnek csak több munkaórával.
3-4 emberrel számolva nem sok, de én is azt javaslom, hogy fix árban egyezzetek meg, véletlenül se órabérben. Nyomják úgy a melót, hogy minél előnyösebb órabérre jöjjenek ki és kész.
Egyébként nézőpont kérdése. Pont voltak nálunk tetőt/térkövet mosni 800 ft/nm áron. Összesen 8 óra alatt végeztek. Én nem tartom drágának, ha a nm árat nézem, de ha átszámolom óradíjra, az kb. 20 ezer forint lenne. Rögtön más a leányzó fekvése... :)
Jól dolgoztak, hatékonyan, gyorsan, elégedett vagyok, túllépek rajta. De sosem állapodnék meg magyar szakival órabérben.
Keress meg olyan embereket, akiknek ez a cég már dolgozott.
Talán abból megtudsz róluk néhány fontos dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!