Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Nyaraló téliesítéséhez bekötte...

Nyaraló téliesítéséhez beköttetni a gázt?

Figyelt kérdés

Az a kérdés, hogy ha az utcában van gáz érdemes bevezetni hogy rendes télíesítést tudjunk csinálni?

Az a baj az összes többi megoldással vannak problémáim, sorolom:

- klíma nem fogja befűteni a hálókat, fürdőszobát (+csempét)

- fával fűtéssel szintén ez a problémám

- elektromos padlófűtés tudtommal nagyon drága hosszútávon

- hőszívattyú offos mert még nem megtérülős az ára

meg ugye a gáz a vizet is melegíti.

Ami biztos lesz az a klíma, de a fent leírtak miatt nem hiszem hogy fűtésre teljesen jó önmagában.

Maga a ház az utcától 45 méterre van ah ez számít.

Mennyibe kerülne az egész padlófűtéssel, kazánnal együtt?

Milyen megoldások léteznek még? Segítsetek el vagyok veszve.

#fűtés #gáz #nyaraló #télíesítés
jún. 8. 16:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

- klíma nem fogja befűteni a hálókat, fürdőszobát (+csempét)

Miérte ne fütenébe? A gáz bevezetésének árából valoszinű minden helységbe beszereltethetsz egy klimát.

- fával fűtéssel szintén ez a problémám

Nem értem mire gondolsz. Egy sima kályhára?

- elektromos padlófűtés tudtommal nagyon drága hosszútávon

Jól gondolód

- hőszívattyú offos mert még nem megtérülős az ára

10 év körül van a legtöbb esetben a megtérülése, de rengeteg dologtól füg. Katagorikusan elvetni hülyeség.

Mennyibe kerülne az egész padlófűtéssel, kazánnal együtt?

Új épitésnél a pondlofütés nem dráfább a radiátornál. Régi épületnél nagyon horror számok is kijöhetnek. Az alapján amit megadtál saccolni is lehetetlen.

jún. 8. 16:46
 2/13 A kérdező kommentje:

ez egy régi nyaraló. Fával fűtésnél arra gondoltam, hogy cserép vagy vaskályha igen.

És ha van a házban 5db klíma amivel fűtünk az nem brutál sok áramfogyasztás?

jún. 8. 16:50
 3/13 A kérdező kommentje:
Még az jutott eszembe, ha a klímás fűtés tényleg jó ötlet, hogy csak a fürdőkbe valamilyen padlófűtés lenne klíma helyett. Ez jó ötlet?
jún. 8. 17:00
 4/13 anonim ***** válasza:
Nálunk napelemről megy lent a padlófűtés és fent a hőszivattyú, ami ilyen légcsatornás, tehát egy kinti doboz és minden szobában több kifújó, a csövek meg a padláson tekeregnek.
jún. 8. 17:07
 5/13 anonim ***** válasza:

2

Régi lakásnál a padlofütés sok esetben elég drága.

-Sokszor túl nagy a hőveszteség. Padlofütés (max 100 w/m2)

-Megváltozik a padloszint az összes nyilászáronak nem passzól a magassága.

-Minden burkolatott újra.

Régebbi épületnél sokszor csinálnak mennyezet vagy fal fütést, de ezek se éeppen a legolcsobbak.

Nem, miért lenne? Annyi energiát vesznek föl ami a fütéshez szükséges. Hogy egy nagyobb gép termeli ezt meg vagy több kissebb ilyen téren nincs jelentösége. A hátrányai hogy 5 darabb kültérid lesz aminek helykell és mindet takaritani kell.

ilyen darabszámnál már versenyben lehet a hőszivattyű, de felület fütéssel egyűt joval drágább valoszinűleg.

Kivitelezésben is fentartásban is valoszinű a több klima a legolcsobb.

Mint mondtam ennyi alapján nem lehet megmondani. Én mindenkép azt javaslom hogy keres egy tervezőt egy höszükségletszámitás és tanácsadás miatt. már 30k-40k forintbol meguszhatod és sok milliot sporolhatsz.

jún. 8. 17:12
 6/13 anonim ***** válasza:
3 Fürdöbe semmiképse lehet a pára miatt. Alegtöbb helyen úgy oldják meg hogy napközben nyitva az ajtó igy átmeg valamennyi meleg más helységekből fürdés előtt meg fölfütik valami direkt elektromos fütéssel. Figyelni kell a hőmérsékletváltozás miatti lehetséges pára kicsapodásra.
jún. 8. 17:20
 7/13 A kérdező kommentje:
utolsó ezt nem pontosan értem. Fürdőbe nem javaslod a padlófűtést? Nálunk a lakásban is így van, az előző tulajok csinálták és nagyon jó, csak ott van padlófűtés. Mondjuk nem falnál van a fürdő hanem középen (panelos elrendezés)
jún. 8. 17:35
 8/13 anonim ***** válasza:

Pontositás

Fürdöbe semmiképse lehet klima a pára miatt

jún. 8. 17:37
 9/13 A kérdező kommentje:
oké köszi! igen én is emiatt gondoltam, hogy akkor oda más megoldás kell.
jún. 8. 19:22
 10/13 anonim ***** válasza:
51%
Rendes téliesítés alatt mit értesz: folyamatosan lakott lesz, tehát a gazdaságos üzemeltetés a legfontosabb, vagy csak nem lesz víztelenítés, ill. alkalomszerűen kell produkálni a belső hőmérsékletet? Ha csak alkalomszerűen lesz lakva, akkor klíma/klímák + fürdőbe kiegészítő fűtőventillátor. A gázbevezetés kizárólag folyamatos lakottság esetén jöhet szóba. Egyébként családi házban lakom, 4 db klímával gond nélkül kifűtöm a házat. Ha folyamatos lesz az bentlakás, akkor elsősorban a külső hőszigetelést kell megoldani.
jún. 9. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!