Nyaraló téliesítéséhez beköttetni a gázt?
Az a kérdés, hogy ha az utcában van gáz érdemes bevezetni hogy rendes télíesítést tudjunk csinálni?
Az a baj az összes többi megoldással vannak problémáim, sorolom:
- klíma nem fogja befűteni a hálókat, fürdőszobát (+csempét)
- fával fűtéssel szintén ez a problémám
- elektromos padlófűtés tudtommal nagyon drága hosszútávon
- hőszívattyú offos mert még nem megtérülős az ára
meg ugye a gáz a vizet is melegíti.
Ami biztos lesz az a klíma, de a fent leírtak miatt nem hiszem hogy fűtésre teljesen jó önmagában.
Maga a ház az utcától 45 méterre van ah ez számít.
Mennyibe kerülne az egész padlófűtéssel, kazánnal együtt?
Milyen megoldások léteznek még? Segítsetek el vagyok veszve.
- klíma nem fogja befűteni a hálókat, fürdőszobát (+csempét)
Miérte ne fütenébe? A gáz bevezetésének árából valoszinű minden helységbe beszereltethetsz egy klimát.
- fával fűtéssel szintén ez a problémám
Nem értem mire gondolsz. Egy sima kályhára?
- elektromos padlófűtés tudtommal nagyon drága hosszútávon
Jól gondolód
- hőszívattyú offos mert még nem megtérülős az ára
10 év körül van a legtöbb esetben a megtérülése, de rengeteg dologtól füg. Katagorikusan elvetni hülyeség.
Mennyibe kerülne az egész padlófűtéssel, kazánnal együtt?
Új épitésnél a pondlofütés nem dráfább a radiátornál. Régi épületnél nagyon horror számok is kijöhetnek. Az alapján amit megadtál saccolni is lehetetlen.
ez egy régi nyaraló. Fával fűtésnél arra gondoltam, hogy cserép vagy vaskályha igen.
És ha van a házban 5db klíma amivel fűtünk az nem brutál sok áramfogyasztás?
2
Régi lakásnál a padlofütés sok esetben elég drága.
-Sokszor túl nagy a hőveszteség. Padlofütés (max 100 w/m2)
-Megváltozik a padloszint az összes nyilászáronak nem passzól a magassága.
-Minden burkolatott újra.
Régebbi épületnél sokszor csinálnak mennyezet vagy fal fütést, de ezek se éeppen a legolcsobbak.
Nem, miért lenne? Annyi energiát vesznek föl ami a fütéshez szükséges. Hogy egy nagyobb gép termeli ezt meg vagy több kissebb ilyen téren nincs jelentösége. A hátrányai hogy 5 darabb kültérid lesz aminek helykell és mindet takaritani kell.
ilyen darabszámnál már versenyben lehet a hőszivattyű, de felület fütéssel egyűt joval drágább valoszinűleg.
Kivitelezésben is fentartásban is valoszinű a több klima a legolcsobb.
Mint mondtam ennyi alapján nem lehet megmondani. Én mindenkép azt javaslom hogy keres egy tervezőt egy höszükségletszámitás és tanácsadás miatt. már 30k-40k forintbol meguszhatod és sok milliot sporolhatsz.
Pontositás
Fürdöbe semmiképse lehet klima a pára miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!