Vályogházban hogyan lehetne elrejteni a vízcsövet?
Mi a baj a véséssel?
A vályog fal baromi vastag szokott lenni, bőven elfér benne. Nekem a 10cm-es válasz téglában is befért, igaz szigetelés nélkül mert nem akartam agyonvésni. Nálad van bőven hely, szigeteléssel berakhatod, akkor semmi vizesedés nem lesz, ha ettől félsz. Bár a fűtéscső nem is vizesedne hisz meleg.
Egyébként falon kívül a plafonhoz közel lehet vinni.
Sehol nem láttam még ilyet, hogy csőbe tennék. Sógoromnak is vályogháza van és egy ismerősnek vegyes fala. Utóbbiak nemrég újították fel a fürdút. Ők is bevésték.
A vizet egyik fal se szereti, a tégla és a vályog se.
Ha szivárogna a víz, sokkal jobb ha azonnal észeveszed a konkrét helyen minthogy a cső elvezesse és ne is tudd hol bonts.
Ahhoz, hogy szarrá ázzon és beomoljon, nagyon nagy hibát kell véteni. Egyébként jellemzően csak szivárgás lenne és nem vízözön.
Természetesen a te dönbtésed, hogy mit csinálsz. Fűtéscső nálam is több helyeb falon kívül van, de jobb ha benne megy, sokkal praktikusabb.
Van ahol falon kívül megy, egyéb okokból ott én se akarok vésni, ott speciel fel fogom beülről falazni ytong-al és abba lesz elrejtve.
ehhez persze az kell, hogy olyan helyen falazz ahol nem gond hogy kintebb fog állni a fal. Vájog esetében nem biztos, hogy ez pl jó döntés, max olyan falazólemmel ami szellőzik.
A rumlissággal nem kellene gond legyen, ha most vettétek. A felújítás rumlis. A drágaság meg, érdemes egy vésésért nem szakit hívni, illetve sokmindent kitanulni.
A környezetre veszélyes közegeket szokás dupla falu csőbe rakni, a víz pont nem az. Ami veszélyes: klímagáz (6 bár felett folyékony), üzemanyagok, olajok, glykol stb.
Védő csövet akkor kell használni, ha a gerinc keresztezi a gépjármű forgalmat: kocsibehajtó az udvaron, autópálya stb.
A horonymaró és porszívó minimális port kavar a házban. A fűtés szerelés meg alapból mocskos és poros folyamat.
Ebbe belefér a csőpár, de előszőr ezt kell felrakni, aztán a csöveket.
Prèselhető szènacèl horganyzott csővel lenn padlószegèlynèl elvezetheted.
Vagy toldás mentesen viszed a falba ötrètegűvel ès nem lesz hibahely ha bevèsed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!