Vàlyogház vizesedés / "szigetelés"?
Udvozlet mindenkinek!
Szeretnem megkerdezni, hogy sajnos nem sokat tudunk a haz eloeleterol de kb 40 eve le lett betonozva belul az osszes szoba (3+fszoba), katranyt vagy barmit nem latok se alatta se felette, nem tudom fontos-e, ra pvc mindenhol, vizesedes ugy kulonosebben nincs a falakban sem repedes de a kerdes az lenne szarmazhat e bajunk az aljzat betonozasbol? Rakhatunk ra mostmar igy 40 ev utan pvct vissza vagy barmi mast vagy torjuk fel? Belulrol kivulrol ujitanank fel, meszelve volt mindig is, nem dobta le soha. Tornac van, eresszel, a falat kivulrol max max a raerso minimalis viz eri, az alapja 1m termesko/meszkobol van.
Koszonom elore is.
Ahol a problémás szoba van, érdemes lenne messzebbre elvezetni az esővizet, esetleg ki az árokba/szikkasztóba. Felénk ezt megengedik az árkot, felétek meg úgy is látod.
Az ereszcsatornát kellene még ellenőrizni, lehet gond van a lejtéssel, vagy sok benne a kosz és egy felhőszakadáskor kifolyik belőle a víz rá falra, esetleg a ház tövébe (én így jártam egyszer, mert ki az aki felhőszakadásban az eresz csatornáját nézegeti. Nekem is egy munkatársam mondta ő is így járt).
Ha pedig ezután is nedvesedik, akkor drén lemezelni kell.
Azt is meg kell nézni merre folyik az eső víz az udvarban, ház felé vagy onana el. A szomszéd felől szintén.
Szakembert vályoghoz nem nagyon találsz! :D Páran vannak az országban!
Én úgy gondolom nem kell ezen aggódnod, ha ilyen állapotban van jelenleg. Ha azért volt kérdés, mert burkolnád valami más, egyéb burkolattal, akkor szerintem nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!