Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Áthidaló utólagos beépítésénél...

Áthidaló utólagos beépítésénél hogyan és mivel szokás ékelni?

Figyelt kérdés

Az áthidaló és a fölötte lévő téglasor között.

Milyen ékeket használtok és milyen távolságonként?

Először ékeltek, és utána nyomjátok be a habarcsot pumpával?

#áthidalás #ékelés #utólagos áthidaló
máj. 28. 16:58
 1/8 A kérdező kommentje:
És még egy, az mitől függ hogy a habarcs mennyit zsugorodik?
máj. 28. 17:00
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Bizzad ezt kőműves szakemberre.
máj. 28. 18:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Ez nem válasz a kérdésre!
máj. 28. 19:01
 4/8 anonim ***** válasza:
68%
Ha a10 a12 áthidalóról beszélünk fofalban akkor nem ékelünk, hanem ráfalazunk!
máj. 28. 20:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Ekkora hülyeséget... Az ékelés vagy ráfalazás nem attól függ hogy főfalról vagy válaszfalról van szó. Mellesleg 10-12-es áthidalót elég nagy bátorság utólag főfalba tenni (persze ellenpéldát látni bőven, meg az utána keletkező járulékos repedéseket).

Kár volt kiírnom a kérdést, úgy látszik nincs itt szakmabeli.

máj. 28. 21:26
 6/8 mindentudó99 ***** válasza:
Nem szakmám de élelném wzzal ami befér oda. Cserép vagy tégla szelet. Fémlemez vagycbarmi ami a célnak megfelel. De kapható műanyag ék is.
máj. 29. 05:43
 7/8 anonim ***** válasza:

A10 a12 áthidaló az csak a húzott övet adja. Arra kell vagy rabetonozas vagy km tégla rafalazas ami adja a nyomott övet. És így egyben adja az áthidaló szerepet! És igen fofalban, utólag. Így. Nyomott öv kialakításával együtt!

Nem úgy ahogy a sok hulye beteszi. Áthidaló olcsó berakjuk... csak gőzük sincs róla hogy az úgy nem jó.

máj. 29. 09:44
 8/8 A kérdező kommentje:

Tudom hogy az A10, A12 áthidalók csak a húzott övet adják, hiszen ez az áthidalók adatlapján is le van írva, és a youtube-on is pl. a "szakiellenőr" százszor elmondta. Szóval erről rengeteg információ van.

Az én kérdésem kimondottan az ékelés technikájára vonatkozik, mert erről nem találtam se leírást, sem videót, nincs információ.

Ha az áthidaló fölé falazol mondjuk 3 sor kisméretű téglát, azt is felül meg kell ékelni. A technika a kérdés, meg hogy milyen ékkel.

De, az egyszerűség kedvéért azt mondom gondoljunk az elemmagas áthidalóra, az ugye tartalmazza a nyomott övet, azonnal teherhordó.

Milyen technikával és milyen ékekkel kell ékelni fölötte? És milyen távolságonként? Mert ugye ha nincs kiékelve vagy rossz a technika, akkor az áthidaló fölötti falszakasz nem fog együtt dolgozni az áthidalóval és előbb-utóbb megroggyan, repedéseket kiváltva. Valamennyit mindenkép süllyed ügye a falszakasz mert a habarcs zsugorodik, de az a cél hogy minnél kevesebbet süllyedjen. Tudom persze, van zsugorodáskompenzált habarcs is (10-szeres áron) de most koncentráljunk az ékelés technikájára! Ha van itt aki ért a kérdésemet.

Nem tudom, egyáltalán érti-e valaki a kérdést, mert el kell jutni arra a szintre is hogy megértsük.

máj. 29. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!