Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Felújítani vagy venni érdemes?

Felújítani vagy venni érdemes?

Figyelt kérdés

Mondjuk hasonlítsunk egy 30 éves téglaházat egy frissen épült házhoz.

A 30 éves olyan állapotú, hogy a falakon kívül semmit nem hagynánk meg, vezetékeket, teljes fűtési rendszert, mindent újítani kell, szigetelni, tetőt cserélni, stb.

Érdemes felújítani vagy inkább újat kell venni?

Egyrészt árban is érdekelne, másrészt van-e bármi előnye a régebben használt anyagoknak, technológiáknak, ami miatt azt válasszam?

Köszönöm!

máj. 26. 13:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az egyik fő ok miatt " így 3 éve tart" maradtam az új építésnél, egyszer végig csináltam soha többet. Az ilyen folyamatosan felújított házak sosem lesznek olyan energetikájúak, mint az újak, és ritkán sikerül hőhíd mentesre. Ha ettől még el is tekintük, mert már szinte túlzásnak éreztem a padlomba belerakott 15 cm eps100-at is. De elhúzó felújítás évről évre növeli a felújítási költségeket. Idén volt átlag ~10%, 2023 ~15%, 2022-ben délelőtti vagy délutáni árak voltam, ekkor építkeztem, bár volt aki 2 napig tartotta az árajánlatot :), ez végül helyreállt 15% körülre. Az ezt megelőzően átlag 5-8%. Azaz egy 5 évig elhúzódó felújítás áremelkedése simán elviszi a szakember munkadíjait, és könnyen lehet végül sokkal többe lesz.
máj. 27. 09:05
 12/12 anonim ***** válasza:
69%

Jó de ezt a 3 évet nem úgy kell elképzelni, hogy 3 éve botorkálunk a festékes bödönbe. :D

Ablakcsere januárban votl, 1 nap csere, 1 nap glett, 1 nap javitás. Aztán 2 honapig semmi. Előtte is nyugiban voltunk fél évig, így eloszlik.

Egyébként persze, drágább minden mint elsőre kalkuláltunk, de mivel apránként haladunk, és nem sürgős semmi, nincs gond.

Most az hogy 3 hónappal tovább kell nézni az egyébként tök kulturált bézs csempét, csak mert nekem az almazöld tetszik, még nem lesz bajom.

Attól viszont igen, ha a takarómhoz túl nagy lakásthitelt/felújítási hitelt választok :D :D Senki nem azt mondta, hogy ez a jó, de ez az amit meg lehet oldani irdatlan nagy lakáshitelek és eladósodás nélkül. Persze ha bőven van mit a tejbe aprítani, akkor nem szóltam, sokaknak van, nyilván ha lenne, én is egy ülésben megcsinálnám.

Én ezt nem tettem, így haladok. Evvan. :)

máj. 27. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!