Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyivel dobná meg a hengszig...

Balint9507 kérdése:

Mennyivel dobná meg a hengszigetelési képességet egy gipszkarton válaszfalnál a kőzetgyapot az ásványgyapot helyett?

Figyelt kérdés

A válaszfal: 75-ös fémvázra 2*2 réteg gipszkarton kerülne, mindkét oldalán a külső réteg hangcsillapító (kék) karton lenne a belső réteg sima. Két hálószobát választ el.

Lenne érezhető változás, ha ásványgyapot helyett kőzetgyapotot használnék vagy a hangszigetelő gipszkarton is elég jol csillapítja a hangokat?

2024. máj. 19. 14:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Semmivel
2024. máj. 19. 15:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Isovernek van hanggátlásra fejlesztett üveggyapotjai
2024. máj. 19. 15:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Tehát ásványgyapot helyett használnál inkább ásványgyapotot?

Lelövöm a poént, a kőzetgyapot is ásványgyapot mint az üveggyapot, csak épp másmilyen ásványból készül. És ugyanazt tudja mind2.

2024. máj. 19. 16:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Üveggyapotra gondoltam, mint ásványgyapot. Sajnos sehol nem találni konkrét információt, hogy melyik mennyire hangszigetel.
2024. máj. 19. 16:14
 5/7 anonim ***** válasza:

alapvetően ugyanazt tudja.

Viszont minden termékből több kategória van.

Pl van olyan kőzetgyapot ami hangszigetelésre van optimalizálva. Az pl jobb mint a sima gyapot.

2024. máj. 19. 16:41
 6/7 anonim ***** válasza:
2024. máj. 19. 19:07
 7/7 anonim válasza:
Csináld úgy, hogy külön lécezése legyen az egyik, illetve a másik oldalnak. Én úgy csináltam a füdrőszoba és a hálószoba között, hogy dupla sűrűségben vannak a lécek függőlegesen, minden második egy kicsit hátrébb. Az üveggyapotot pedig hullámosan tettem be közéjük. A páratlan lécekhez van csavarozva az egyik oldali gipszkarton, a párosakhoz pedig a másik oldali. Így a két oldali gipszkartonok között nincs közvetlen mechanikai kapcsolat, ami átvezetné a hangot. Az, hogy üveg, vagy kőzetgyapot, ilyen vastagságnál szerintem nem számottevő.
2024. máj. 22. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!