Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Valamit elronthatok...?...

Valamit elronthatok...? Glettelő henger + glett lehúzó használata közben KEVÉS glett marad a plafonon (hiába döntögetem mindenféle szögben) PLUSZ a henger miatt mindenhova szökik a glett anyag! Biztos vagyok benne, h. egyik-másik folyamatot elrontom.

Figyelt kérdés
Lehet ezen valahogy segíteni, hogy se ne szökjön (annyira...) a glettanyag, se ne leheletni vékonyságú glettanyag maradjon a falon, hanem azért valamivel vastagabb rétegben, erősebben legyen jelen? (Ahogy kell, vagyis ahogy gondolom, hogy illene vastagabban a mennyezeten jelen lennie.)

máj. 8. 19:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Figyelj: Én sem akarok helikoptert szerelni. Ez neked lehet hogy ugyanaz a szint.
máj. 8. 20:18
 2/12 anonim ***** válasza:
Használd a glett vasat
máj. 8. 21:20
 3/12 A kérdező kommentje:

Ez kell, glettvassal már próbáltam, így innen a viszonyitasi alap (hogy milyen az amikor valamivel több anyag marad fent).

Viszont glettelő henger plusz lepke párossal azt mondták sokkal gyorsabb!

De fröccsög is, és mintha nem is túl sok maradna fent...

Segítsen valaki! Megköszönném!

máj. 8. 22:14
 4/12 anonim ***** válasza:
77%
Én is próbáltam így. Megvettem a drága pengevékony lehúzót is hozzá. De aztán maradtam a glettvas+lepke variációnál. Nekem haladósabb volt, és szebb is lett úgy a fal.
máj. 8. 22:18
 5/12 anonim ***** válasza:

Te kevered vagy kész glett?

Nem túl híg?

máj. 9. 17:55
 6/12 A kérdező kommentje:

Finobello 0-10-es.

Próbáltam hígan, próbáltam sűrűbben, valahogy még a sűrűbb esetén sem lesz annyi a mennyezeten, mintha glettvassal vinném föl. Fura.

máj. 9. 21:27
 7/12 anonim válasza:
Én beton falra használtam nemrég hengert. Sokkal gyorsabb és egyenletesebb lett, mint a glettvassal felhordott. A falat tisztára csiszoltam, mélyalapoztam. Baumit finish expert az alsó réteg, majd superior jött. Én felhordtam hengerrel egy soron. Vártam egy kicsit kb 1 perc, majd még egy sor glett. Így elég vastag lett. Lepkével szépen le lehetett húzni mindkét típust. Talán a henger nem jó minőségű.
jún. 7. 19:36
 8/12 A kérdező kommentje:

"Talán a henger nem jó minőségű."

Ilyesmi, ha nem pont ugyanez:

[link]

Szökik és nagyon kevés marad a plafonon.

Ha meg lepkével lehúzom, lejön szinte az egész felvitt anyag. Plusz hamar szárad!

És!

(Ha ezek önmagukban nem lennének már így is elég idegesítőek...)

Szőröz.

Igen, állandóan hullajtja az apró pici műanyag darabkáit - sok szál ott marad a glettelt felületeken!

jún. 7. 20:24
 9/12 anonim válasza:
Nekem is hullott ki egy-két szál a hengerből, de nem sok. Én előre kevert vödrös glettel dolgoztam, mivel annál a viszkozitás egységes. Mélyalapoztad a felületet?
jún. 8. 05:53
 10/12 A kérdező kommentje:

Mélyalapozás - nálam - sosem marad ki!

Finobello 0-10-es glettet szoktam bekeverni.

Még valamit kérdeznék tőled, boldoggá tennél, ha erre is tudnál válaszolni:

Miután felvitted a hengerrel a glettanyagot és kezdenél lepkézni, HOVA teszed (vagy mibe) a hengert, hogy ne betonkeménységűre száradjon benne/rajta a glettanyag?

jún. 8. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!