Vízóra csere és plombálás kinek a hatásköre Nagykanizsán?
Ha az óra a szolgáltatóé minden feladat az övéké,és ingyenes .
Táv jeladósat nem szerelnek fel.
Sokkal beljebb nem vagyok, de azért köszönöm a választ!
Ha bárki, bármi egyébbel, infóval tud szolgálni, azt előre is hálásan köszönöm!
A vízművek értesít, ha lejárt a mérőd ideje, ők hoznak, és szerelnek fel új, hitelesített órát. Ez nem kerül pénzbe, csak otthon kell lenni valakinek.
A mérőóra után -a saját részeden- már szereltethetsz fel, "mezei" vízszerelővel saját költségeden olyan herkentyűt, amit akarsz.
Azt azért leírhatnád, kérdező, hogy családi ház, vagy panel.
Családi háznál, meg néha panelnél úgy van, ahogy az eddigi válaszolók írták, a vízszolgáltató tulajdona az óra, és minden vele kapcsolatos dolgot ők intéznek, neked semmi beleszólásod nincs (a szerelők beengedésén kívül).
Panelben többnyire csak almérő van a lakásokban, és csak arra szolgál, hogy ezek arányában dobja szét a közösség a főmérő által mutatott vízmennyiség árát. Az almérők lehetnek a társasház tulajdonában, a lakszöv tulajdonában, vagy akár a lakók tulajdonában is, de ebben az esetben is az adott közösség megbízottja plombálja. (Ahol én dolgoztam, ott a lakók tulajdonában voltak az órák, és én mint a lakszöv dolgozója jártam plombálni az újakat.)
Hát ha panel, akkor először is azt nézd meg, hogy honnan kapod a vízszámlát. Ha a vízműtől, akkor velük állsz közvetlen szerződésben, övék az óra, és minden ezzel kapcsolatos intézni való.
Ha a közös költségbe van beleépítve a víz, akkor a vízművel nem vagy kapcsolatban, hanem a ház van velük szerződésben, és van a ház előtt egy főmérő, ami a vízműé, és ők csak ezt olvassák. Ebben az esetben a közös képviselőtől tudod megkérdezni, hogy a lakásodban lévő óra kinek a tulajdona: sajátod, a társasházé, lakszövé, stb.
A távjeladósat nemigen fogja senki se leolvasni, megfelelő leolvasó szerkezet híján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!