Ha egy panelban 4 cm-t esztrittel hozok síkba nem lesz nagyon nagy teher a padlónak? Kb 7 nm a terület. 1nm egy zsák (40kg) anyag, netes írás alapján.
Ha jol emleszem, 1cm 1nm-en 20kg. Tehat a 4cm inkabb 80kg.
Mi vokt ott ahol igy meg kell emelned? Nem volt ott vmivel feltoltve elotte?
Első vagyok. Nem jó mert úsztatott esztricht esetén 5cm javasolt az esztricht vastagságához.
Mivel szeretnéd burkolni?
Amúgy ez kb 5-600kg a szobára elterítve. Valszeg bírnia kell az épületnek, de a tuti az lenne ha statikust kérdeznél meg, mert ha valami sunyiság van a dologban, pl van alattad 10cm betonozás már amiről nem tudsz (most csak mondtam valamit), akkor lehet túlterhelesz valamit.
Azért kérdeztem mi volt, mert sokszor homokkal töltik fel a parketta alatt meg ilyenek. Akkor azt mondtam volna, hogy amit kivettél súlyt, azt vissza is rakhatod.
Ha járólapozni akarsz, akkor ciki.
Ha pl parkettázni, lamináltpadlózni, akkor szigeteléssel és osb-vel lehet emelni és arra meheta többi réteg. De ha beszélsz statikussal aki írásban is adja a véleményt, akkor az is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!