Mennyibe kerül most Budapesten egy 37 négyzetméteres lakás felújítása?
Rengeteg munka lenne, 2 ablak cseréje, egy válaszfal bontása, fürdőszoba és wc teljes kialakítása, hálófülke leválasztása, festés, villamos vezetékek áthúzása.
4 millió elég lehet, ha nem ragaszkodunk a prémium minőséghez? Padlóra pvc burkolat kerülne
Nagyon-nagyon kevés manapság a 4 millió forint lakásfelújításra.
5 évvel ezelőtt újitottam fel a 39m2 lakásomat,akkori áron 3,5 millió volt a felújítás vége.
Úgy volt felújítva,hogy a legtöbb munkát vagy saját magam,vagy pedig baráti,ismerősi haveri segítséggel sikerült.
5 évvel ezelőtt került nekem 3,5 millióba.
Azóta mindennek az ára kb 2-3x
( Csempe, laminált padló, beltéri ajtók)csak néhány tétel a sok közül.
Amennyiben nyílászárókat
( ajtó,ablakok) is cserélni akarsz, az lesz az egyik legnagyobb tétel a felújítás során.
10-12 millió forintra becsülném egy lakás teljes felújítását
( és ebbe nincs semmi luxus)
Kb 5-6éve nàlam is ment a felújítàs.
Magam csinàltam, így lett a fürdő-konyha màsfél misi....
Szóval én azt szavaznàm, h mesteremberekkel, szàmlàsan a tied olyan 6-7simàn lesz.
U. Akkor tartom magam a 6-7 milliohoz. Ki alakítani egy fürödőt rohadt drága. Azt hittem hogy csak csempe, csap kád ilyesmi. A 4 millió erre tényleg kevés lesz. Kezdjetek a fürdö+wc vel az a legnagyobb költség, aztán ami marad abból szépen lehet gazdálkodni, és spórolni hozzá. A festés a legkevesebb, azt meg te is megtudod csinálni. Nem lesz tökéletes lehet, de ezzel is spóroltok.
De szerintem mindenképp a fürdö WC és aztán a vezeték jöjjön. Azok a legfontosabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!