Ha ki akarok építeni a villanyórától egy olyan konnektort ami bír 16 ampert folyamatosan, az jogilag kitől kell kérnem? Egy normál villany szerelőtől vagy csak az elmű csinálhatja? Azért szeretném külön kiépíteni,
Ha ki akarok építeni a villanyórától egy olyan konnektort ami bír 16 ampert folyamatosan, az jogilag kitől kell kérnem? Egy normál villany szerelőtől vagy csak az elmű csinálhatja?
Azért szeretném külön kiépíteni, hogy biztosan bírja mert az hogy nagy áramról van szó ráadásul folyamatosan, nem tudom mit bír a régi hálózat bármelyik konnektorja.
És jogilag ezt hogy van mennyire lehet a közel a villanyórához probléma nélkül mert hallottam ilyeneket hogy túl közel nem szabályos.
Csak azért kéne közel lennie hogy minél olcsóbb legyen, nem akarok sok métert a méregdrága 16 amper bíró kábelből és a kábelvesztességnek is minél kevesebbnek kéne lennie.
Egyáltalán mennyibe kerülhet egy ilyen ?
1, jelenleg milyen kismegszakítóid vannak?
2, a villamosművek a villanyóràig/val bezàrólag rendelkezik alapvető jogkörrel.
3, a 16amper egy àtlagos hàztartàsban is simàn előfordul, úgy rémlik, h a 1,5mm2-es sodrott rézvezeték elbírja. Tartós hasznàlat soràn növelném 2,5mm2-re. Hol itt a méregdràga megoldàs?
4, egy fàzist, vagy hàrmat akarsz àtvinni, merthogy ezt sem sikerült leírni....
A 16A os kábel vagy vezetèk, elèg általános, ès nem egetverően drága. Az óraszekrènybe sok szolgáltató nem engedi, az újra rászerelni szintèn nem.
De egy villanyszerelő megoldja neked.
De a folyamatos 16A pert a normál dugalj, nem biztos, hogy hosszutávon bírja.
Na ez aztán hát eleve egy erősebb drágább dugalj kell. Nem tudom ma létezik-e még porcelán?
Ha az óraszekrénybe nem engedi akkor végül is az óraszekrényből ki kell vezetni a falra a legközelebbi pontig.
Hát nem tudom hogy nem méreg drága-e de én úgy tudtam hogy a villanyszerelők aranyárban dolgoznak órabérben. Mondjuk ha elég egy méter ebből a kábelből az viszonylag olcsó de úgy tudom mennek is több ezer forint méterre tehát a végösszeg azért ha nem is mérnek drága de az erdekelne hogy mégis mennyi.
16 amperes de én úgy tudom hogy alanyi jogon jár 32 ingyen. Vagy nem? 16 amperes órával az a gondom hogy akkor semmi más nem használható ugyanakkor ez még megoldható de a 16-an peres órának nem gond ha egyfolytában 16 amperrel megy?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!