Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Érdemes alumínium villanyvezet...

Érdemes alumínium villanyvezetékeket réz villanyvezetékekre cserélni?

Figyelt kérdés

#villany #alumínium #réz #villanyvezeték #Réz villanyvezeték #Alumínium villanyvezeték
2024. márc. 20. 20:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nos, ha nem vastagodik minden határon túl, akkor azt magyarázd meg, hogy miért nem lehet a természetben tiszta alumíniumot találni, miért kell elektrolízissel kinyerni a bauxitból? Csak nem azért, mert a fém reakcióba lép a vele kontaktusba lépő anyagokkal, és átalakul más fizikai tulajdonságokkal rendelkező anyaggá? Csökken a vezetőképessége, nő az ellenállása. Ugyanott vagyunk, amit az előbb írtam. Idővel egyszerűen tűzveszélyes lesz.
2024. máj. 30. 19:38
 12/14 anonim ***** válasza:
#11 ugyan már, butuskaságokat beszélsz. Az alumíniumot sok anyag károsítja. A levegő oxigénje meg csak egy védőréteget képez rajta. Láttál te már duplájára, netán tízszeresére megvastagodott szabadvezetékeket, melyek 50 éve ívelnek a két szigetelő között? :D
2024. máj. 30. 21:02
 13/14 anonim ***** válasza:
Oké. Igazad van, rossz szavakat használok. Tényleg nem láttam még vezetéket megvastagodni. Ebben az esetben azt szeretem volna kifejezni, hogy az alumínium elektromos vezetőképessége romlik az oxidáció miatt. Távvezetékeknél pedig az a szerencse, hogy jelentősen túlméretezik a vezeték keresztmetszetét, így a kritikus helyeken létrejövő melegedés nem okoz problémát.
2024. máj. 30. 23:21
 14/14 anonim ***** válasza:

"az alumínium elektromos vezetőképessége romlik az oxidáció miatt"

Így van.

2024. máj. 31. 08:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!