Nem tudjuk megfizetni a konyhabútort az asztalosnak. Valami ötlet normális konyhára?
Sziasztok! Ez elég ciki téma de felújítunk egy házat, hitel nélkül. Viszont mostanra teljesen kifogytunk anyagilag, már elfogyott a félretett pénzünk és hát nem vagyunk sem milliomosok sem gazdag család gyermekei, egyszerű alkalmazottak. A konyhánk nem túl nagy 2x3-as körülbelül. 1,6 milliós árajánlatot kaptunk rá, mi olyan 800 körül számoltunk. Sima konyhabútor a kialakítása miatt nem igazán játszik, illetve a beépített gépeket is megvettük. Hol tudnánk még szétnézni? Sima fehér konyhabútort szeretnék,fával vegyítve. Plafonig lett tervezve az asztalos által. Van valakinek bármilyen ötlete? Ikea esetleg, vagy más üzlet olcsóbban jönne ki?
Tudom,hogy ez valakinek nem drága ár de nekünk most az, és átmeneti konyhánk sincs jelenleg. Költözni sem tudunk még.
Kérdező, az IKEA-s válaszadó voltam.
Kb 2 perc alatt beléptem a tervezőjükbe, belőttem egy 2x3-as szobát és h agytam neki ,hogy tervezzen egy konyhát automatikusan.
Kiszedtem a beépített eszközöket, sütőt és hűtőt.
Így lett 1M
itt a kép is:
Ha kicsit jobban nekifekszetek, akkor szerintem simán megtervezitek 800e-ből is, csak tényleg a beépített eszközöknek kell utánajárni, hogy jó e hozzá amit már megvettetek.
Első konyhánk épített konyha volt 10 évvel ezelőtt 150 ezer, bontott téglákból építettük, arra vettünk egy pultot, és a férjem bepolcozta (ahova nem került gép), a falicsempét is bepolcozta. Minden elfért, plusz volt egy pici spájz.
MÁsodik konyhánk is hasonló, de ide Ikeás bútorokat vettünk, rengeteg féle méretben van, csak a fantázia és alapos tervezés kell, és komplett konyha lesz.
Én most csinálom a konyhánkat ~7m fronthosszal (U-alakú) mennyezetig. IKEA tervezőjében terveztem, a korpuszokat illetve frontokat onnan is szereztük be. A vasalaton sokat lehet fogni, mert a fiókokat, illetve a kivetőpántokat olcsóbban megkapod külön, jobb minőségben. A méretre vágott pultjuk röhejesen olcsó. A 2,4m hosszú pultod adják 29.990.-ért és nem folyóméterét, hanem az egészet. Számoltam, hogy a korpuszok lapszabászatban levágva olcsóbbak lennének ugyan valamennyivel, de nem annyival amennyivel egyszerűbb az IKEA-st összerakni. Ez a mutatvány volt eddig kb. 1M. Még takaróléceket plusz ezt azt vágatnom kell, de ezt teljesen jó árnak gondolom.
Amúgy ilyen kis konyhába, mint a tiétek lehet kapni kész konyhákat viszonylag olcsón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!