Mennyibe kerül kb. egy kisebb lakás felújítása most?
A fürdőszobámat (7 nm-es, 220-as csempemagasság) átalakítom: kádat kidobtam, zuhanyzó kialakítás, üvegfal, csempe, padló, mosdó, szekrény, szerelvények,; burkoló, vizes, villanyszerelő ( bojler le és föl, lámpatestek áthelyezése, stb.), sittszállítás, fóliák, stb.
Most tartok mindennel együtt másfél milliónál.
Én eddig azt tapasztaltam az ingyen, vagy ár alatti munka később mindig többe kerül, vagy nem lesz olyan, mint amit elvárnék.
Ez alól kivétel talán az, mikor te dolgozol egy vállalkozónak pl villany szerelő, asztalos stb., és ő felajálja neked, hogy segít, és ár alatt esetleg anyagáron megcsináljátok közösen.
A padlófűtés utólagos kialakítása a létező legöszetettebb feladat és egyben az egyik leg költségesebb is, mivel szinte minden iparágat érint:
Meglévő aljzat feltörés kihordás, elszállítás.
Kiásni kb -35-40 cm-t:
- Szennyvíz alap szerelés,
- vasalt szerelő beton ~12-15 cm vastagságban, 8x150x150 betonhálóval
- víz szigetelés gv35, amit össze kell dötni a falak víz szigetelásével.
- Víz kiállások alapszerelése a betonban, villamos alapszerelések a betonon, radiátoros körök alapszerelése (ha szükséges vagy igény van rá)
- Hőszigetelés min 10 cm, de inkább 15!
- technológiai fólia
- 6x150x150 betonháló, vagy egyébb amire le lehet tekerni a padlófűtés köröket.
- 6-8 cm esztrik beton, ezt is érdemes szakcéggel mert akkor a burkoláson vissza hozza a felárát.
- burkolás.
Fűtés szerelés gázkazánnal, szennyvízzel és 1 fürdőszobával, 1 wc-vel ~3-3,5 millió.
Burkolás 10-12000 ft/m2 segédanyagokkal + hideg burkolat.
Villanyszerelés 10-14000 ft/kiállás szerelvényel együtt. Lakás osztó kb 100000, betápkábel órától kb 50-60000. ~1-1,5 millió.
Mixer beton 35000 ft/m3 + pumix óra díja, kiszállása és ott lesz 3-4 órát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!