Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Csempézésnél mindenképp kell...

Csempézésnél mindenképp kell egy napot száradnia?

Figyelt kérdés
febr. 7. 18:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen, a kerámia csempéhez és kőlapokhoz van már két komponensű poliuretán ragasztó. Ennek nem kell száradnia, mert kémiailag köt.

Erre már rá tudsz menni 12 óra múlva (fugázni, tehát gyengéden lépkedve).

Ha padlólap, akkor újabb 12 óra múlva már járható.

Viszont teljesen terhelhető kb. 7 nap múlva lesz.

febr. 7. 18:59
 2/7 A kérdező kommentje:

Uhhh... Köszönöm a valszod!

A folyosómat szeretném lecsempéztetni, mert elég régi már

febr. 7. 19:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Kell. Ha muszáj átjárnod rajta, akkor lehet tolni a burkolást úgy, hogy mindig legyen egy-egy sáv, amin közlekedni lehet. De őszintén én inkább ott aludnék valakinél két éjjelt, egyik nap gyorsan lepattintják, másnap fugázzák, harmadnap kész.
febr. 7. 19:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Így már értem miért sürgős... nem tudsz bemenni amíg köt az anyag. Ezt úgy szoktuk szó szerint áthidalni, hogy a fugázás után hungarocellt, arra pallót / bútorlapot / zsalulemezt teszünk, hogy ideiglenesen lehessen járni rajta.
febr. 7. 19:37
 5/7 A kérdező kommentje:
4-es köszönöm a segítséget, ez jó megoldás lenne nekem... Muszáj közlekednem a folyoson
febr. 7. 19:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, a terheléssel/rálépéssel kell legalább 1 napot várni. Ahogy írták korábban, áthidalással kell termentesíteni, ha muszáj ott közlekedni.

Jártam úgy sajnos, hogy idő előtt rálépkedtem itt-ott a lapokra, mert úgy voltam vele (1 napon belül), hogy "már biztos megkötött", "jó lesz az", és azokon a helyeken fel is váltak, vagy megrepedtek/eltörtek a lapok, így utólag sokkal több munka volt vele.

febr. 13. 10:56
 7/7 A kérdező kommentje:
6-os köszönöm a válaszod neked is, akkor igen , valahogy majd megoldom, nem akarom ,hogy probléma legyen !ajd később vele :)
febr. 13. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!