Nyílt égésterű kazánt kondenzációs kazànra szeretném cserélni, miért kell a radiátorokat nagyobbra cserélni?
Eddig nyílt égésterű gázkazánom volt, most kondenzàciós gázkazánra akarom cserélni.
Volt kint gépész, és azt mondta, hogy nagyobb radiátorokra lesz szükség.
Nem értem, ha eddig kifűtötték a lakást a meglevő radiátorok, akkor miért kellenek nagyobb radiátorok?
Ez neked hogy jön össze, mert ez egy AA energetikás ház fűtés költsége általányben kondenzációs kazánnal???
Én 5000 ft-nál többet fizetek 96 m2-re, kb 5600/hó általányban, 22-23 fok.
Nem kell lecserélni semmit. A régi radiátorokkal is ugyan olyan meleg lesz mint eddig.
Annyit kell csinálnod, hogy a jobb kazánokhoz van fejlesztve PID-es szabályozó termosztát, ami figyeli a helyiség hőmérsékletet és mindig a legideálisabb vízhőmérsékletet küldi a radiátorokra. Így mindig a körülményekhez ilesztett legjobb hatásfokon fog menni a gázkazánod. Mi a kazánjaink 99%-át ilyen PID-es, Opentherm nyelven működő szabályzókkal telepítjük (Remeha iSense). A régi radiátorokat mosasd át x2 feltölt-leürít és rakjatok a kazán elé mágneses ciklonszűrőt iszapleválasztónak, ha nem akarsz a csalódottak táborába tartozni.
Szerintem felesleges kiadás a radiátoros rendszerre pid vezérlés. Ennek az az egyszerű oka, hogy nem kell számolni a rendszer túlfűtésével, mint padló fűtés esetén.
Sokkal egyszerűbb minden régi radiátorra feltenni egy szög egyszerű termofejet, miután át lett mosva a radiátor. Megapress átmeneti idomokkal a régi hegesztett csöveket át lehet váltani steal press idomokra, így hegeszteni sem kell.
Meg úgy is csak egy termosztát lesz, így az csak egy helyiséget tud szabályozni.
A régi radiátoros rendszered szinte biztosan jó lesz az új kazánhoz, bár én alapból leválasztanám a kazánt egy hőcserélővel a radiátorokról mivel régi a rendszer. Még akkor is, ha alapból elbírná a kazán szattyúja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!