Nyílt égésterű kazánt kondenzációs kazànra szeretném cserélni, miért kell a radiátorokat nagyobbra cserélni?
Eddig nyílt égésterű gázkazánom volt, most kondenzàciós gázkazánra akarom cserélni.
Volt kint gépész, és azt mondta, hogy nagyobb radiátorokra lesz szükség.
Nem értem, ha eddig kifűtötték a lakást a meglevő radiátorok, akkor miért kellenek nagyobb radiátorok?
A londenzációs kisebb víz hőfokon dolgozik igazán jól.
Ha hidegebb a vízhőmérsékleted nagyobb radiátorok kellenek hogy a fűtes rendben menjen.
És mi történik, ha maradnak a kisebb radiátorok?
Nem fog működni a rendszer?
Tavaszi időben semmi gond. De komolyabb mínuszoknál lehet, hogy hiába kepeszt 0-24 a rendszer, nem tudja tartani az általad kívánt hőfokot.
Ettől függetlenül azért megnézetném mással is a rendszert, mert egyáltalán nem biztos, hogy ennyire rossz a helyzet. Lehet, hogy csak kevés a munkája és több munkát és pénzt akar rólad legombolni.
Azért egy nyílt égésterű se dolgozik általában 60-65 °C melegebb fűtővízzel, és egy kondenzációs se nagyon 45-50 °C-nál kevesebbel, hacsak nem padlófűtés van.
Pénzlehúzás.
Én is számoltam, 30 alatt térülne meg a kazáncsere, ha semmi nem romlik el rajta, ami elég hihetetlen az itteni kérdésekből.
Szigetelés éri meg
Ezt egy èpületgèpèsz tudja kiszámolni neked.
De a kondenzációs kazán akkor működik gazdaságosan, ha tud kondenzálni, ehhez max 50 fokos előremenő ès megfelelő visszatèrő kell.
Ha magasabb vízhőfokon üzemelteted, akkor ugrik a jó hatásfok, ès kommersz kazànkènt dolgozik.
Nos, ennek a kiszámolását nem saccolással mèrik.
Ha eddig elèg volt az 50 fokos víz, nincs gondod. Ha 60-65 vízhőfokkal volt komfortos meleg, akkor kellhet a radiátor bővítès.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!