Házvásárlás előtt állunk, tudtok a csatolt képek alapján vélemény mondani, hogy mire figyeljünk?
A háza meghirdetett ára 39 millió, de szerintem megkapjuk 35-37,5 millió közötti áron. A felújításra lenne 15-20 millió forintunk. A képek alapján megéri?
"A 2013-as felújítás során kapott 15 cm-es homlokzati szigetelést, 3 rétegű műanyag ablakokat, műanyag bejárati ajtókat.
A nagyon jó elosztású lakóteret előszoba, nappaliból nyíló 2 szoba, fürdőszoba, WC, étkezős konyha valamint kamra és mosókonyha alkotja.
A meleget gázkazánnal padlófűtés biztosítja, a vegyes tüzelésű kazán beállításához a csövek be vannak szerelve.
A teraszról nyílik az a helyiség, amit használhatunk műhelynek - ipari áram bekötve - de a konvektor, kézmosó, WC megléte miatt külön lakrésznek is.
A kb 90 m2-es tetőtér beépíthető, a fűtés- víz- villanyvezetékek felállása megvan.
A garázs a nagy belmagassága miatt a gépkocsi mellett sok más dolog tárolására is teret ad. A locsolást fúrt kút segíti."
Meg kell nézni a tetőszerkezetet, hogy ázik-e, milyen a födémszigetelés, le van-e zárva most a beépítetlen tetőtér, mit akartok kihozni belőle. Számomra az is kérdés, hogy a nappaliban(?) talán mi az a szintkülönbség? Csak ráburkolás, vagy van egyéb jelentősége?
Kihívnék egy ingatlanvizsgálót 70-80 ezer forintért korrekt szakvéleményt ad. Soknak tűnik, de amikor az ember 50-60 milliót készül elkölteni, nem tétel...
Jelen formában tipikus 90-es évekbeli pénznyelőnem tűnik, ami úgy beszippantja azt a plusz 15-20 millát, mint a huzat. :) Amiért érdemes szakembert megkérdezni, az az, hogy ez ne legyen jelentősen több mondjuk egy tetőszerkezeti hiba miatt.
1/ kik és milyenek a szomszédok!!!
2/ földhivatalnál a bejegyzések ( van-e rajta teher, tulajdon vita, stb.
3/ ház alap, statika, pince, padlás
4/ tető és fal szigetelések
5/ villany, gáz, vízvezetékek, csatornázás állapota;
6/ telekhatár ( van-e pontos kimérés, kerítés? Van-e vita.
7/ helyi építési előírások
8/ helyi építési fejlesztési tervek
( nehogy aztán a házad mellett kinőjön egy nagyáruház, benzinkút, szórakozó negyed;
9/ helyi adók
(Pl van, ahol a kerítésen belüli garázsért is különadót vetnek ki!
10/ jellemző növényvilág ( nehogy allergiás legyen a családban valaki a környező növények valamelyikére;
Első körben.
5-ös vagyok
Megvan-e padlófűtés lefektetett vezetékeinek az alaprajza?
Szivárgás, csőtörés esetén ne kelljen szétverni a teljes burkolatot.
Rengetegbe fog kerülni, mire valamennyire normális lesz - a "félkész" birkolatot eleve nem értem, miért van az egyik helyiségben ilyen hülyén a padlóburkolat, hogy csak az egyik részre tették, másrészt a fürdö, Wc borzasztó, ott is mindent cserélni kell. Emellett még lehetnek rejtett épülethibák is.
Én garantáltan nem mennék bele ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!