Lenne értelmezhető fogyasztás csökkenés, ha a szellőztető álltal kiszívott levegőt a klíma kültéri egységére irányítanám?
Azon agyalok, hogy ha a meglévő, fűtésre is használt klímám kültéri egységére ráfújnám a majdani szellőztető berendezés álltal kiszívott levegőt, az javítana-e a hatásfokán.
Alapból úgy sejtem, hogy egy hőcserélős szellőztetőnek sincs olyan hatásfoka, hogy mondjuk -5 fokban a házból kifújt levegőt 0 fok alá hűtse. Ezért gondoltam arra, hogy ezt a külső levegő hőmérsékleténél valószínűleg 10-15 fokkal melegebb levegőt, ha a kültérire irányítanám, akkor annak megugrana hőfelvevő képessége, mivel nagyobb lenne a hűtő és a környező levegő közötti hőmérséklet különbség.
Azt mondjuk meg kell nézni, hogy mekkora légtömeget szívok ki a házból és mekkora a kültérinek a légszállítása.
Szerintetek?
A klíma ugye "elszívja a jóidőt kintről és beviszi". Télen ha -5 fok van kint akkor a klíma körül -10, -15 is lehet.
Nyáron pedig melegebb van körülötte.
Ha te ezt a sokkal hidegebb levegőt szivattyúzod be a kerámialapos légcserélővel akkor sokkal kevésbé fogja tudni felmelegíteni és 20 fokos levegő helyett csak 15 fokos fog bemenni (ha bent mondjuk 25 fok van)
#1 gondolom úgy érti, hogy a klíma kültéri mögött lévő csővég felváltva kienged és beszív levegőt.
Az én problémám meg az, hogy a kifújt levegő párás, kinti hőfokra hűlve már túltelített is lehet, azaz jelentős mennyiségű párá is fújsz a kültérire, amitől az nulla környékén és alatta erősebben jegesedik, mint szokott. De az is lehet, hogy nulla környékén inkább segíti a jégmentesedést a magasabb hőmérséklete miatt, és csak mondjuk mínusz négy-öt fok alatt jegesít.
Azt hiszem, vagy én, vagy a válaszolók nem értik a kérdést.
Tehát az elszívó kimenőjét fújnád rá a kültéri egységre...
Valószínű valamennyit javítana a hatásfokon.
@6
A modern szellőztetők ciklikusan beszívnak és kifújnak ventilátor segítségével. Van bennük egy kerámia háló, ami felveszi a meleget/hideget. Ezáltal nem csak kilövi az ingatlan melegét a nagyvilágba.
Mivel írta hogy hőcserélős szellőztető így az övé is ilyen lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!