Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lemeztető jégeső ellen?

Lemeztető jégeső ellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Kertes házban lakok. Palatetős a ház. Egyre jobban aggasztanak a nyári jégesők. Itt most nem a borsó szemű jégre gondolok, hanem a dió vagy annál nagyobbra. Láttam már egy helyen, hogy valamilyen formában a lemeztetőt lefogatják a palára. Mintha még lécezték volna is. Mennyire véd egy ilyen lemeztető nagy méretű jég ellen? Mit javasolnátok? Van ami védelmet nyújt és az átlag ember is ki tudja fizetni?

jan. 9. 16:02
 1/5 anonim ***** válasza:
20%

Palát nem szabad bezárni, nem bírja, szétporlad, nem jó.

Dió jégeső mindent szétver.

Ha széttöri a palát, felmászol, kicseréled.

jan. 9. 17:01
 2/5 anonim ***** válasza:
85%
Már nem szedik le a palát,de még a hullám palát sem.Ennek elszállítása is költség.Ugyan úgy léceznek,tető fóliáznak,mint cserép alá.Bátmilyen nagyok is a jégdarabok azok nem hegyesek.Az acél lemezt nem lyukasztja ki,csak horpadás maradhat.Ez a legolcsóbb tetőfedés,anyagban,munkadíjban,időben.
jan. 9. 18:04
 3/5 anonim ***** válasza:
68%

Cserepeslemez a palára, manapság ez a legegyszerűbb. Ahogy 2-es írja úgy csinálják. Ha normálisan van beépítve a cserepeslemez és nem kontárok flexelik, kalapálják szerteszéjjel, akkor sokáig jó.

1-es nálunk volt pala. Mire egyet kicseréltem 5 másikat törtem össze. A régi pala már attól elpattan ha odatámasztod a létrát hogy felmássz.

jan. 9. 20:54
 4/5 anonim ***** válasza:

3as: Pontosan. Ezért 1 összetört papa cseréjénél ki fogsz cserélni néha 5öt is, ahogy lefele mászva, sorban cseréled, amit eltörsz.

Ez ilyen.

jan. 10. 06:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az se mindegy hogy milyen pala, mert van amelyik évtizedek óta meg se moccan, nem reped, van amelyik meg töredezik. Teljesen változó minőségben gyártották, még a fajsúly között is 2-3-as szorzók lehetnek.

Ha annyira rossz hogy töredezik, mállik, akkor a legjobb megoldás, ha le van bontva az egész, a fa fedélszék meg van erősítve/ki van cserélve, és egy teljesen új héjazat van fölrakva.

Ez a tiszta megoldás!

Tudom, bonyolult a rossz pala elvitele a szeméttelepre, de csak 1x kell túllenni rajta, utána nincs probléma. Ha rácsinálod az új héjazatot, az meg csak a probléma elfedése, mert ott marad a pala a fejed fölött. Az új héjazat se örök, hiába fóliáztok meg bármi, majd egyszer beázik az is.

jan. 10. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!