Terasz tetejére mit javasolnátok, ami a jégnek legjobban ellenáll? Üveget vagy plexit vagy mást?
Oldalra üveg menne, illetve alul már van egy díszlécsor, oda valami OSB-lap, csak fentre nem tudom, mi a legjobb. Nekem nagyon fontos, hogy teljesen nyílt és tiszta és világos legyen, nem akrok bele se drótot, se mást. Most ez a régi sárga szocreál hullámlemez van, de zavaró.
Ha egy szintbe hozom az üveget (vagy plexit)a tető fémszerkezetével, akkor nem lesz nehéz takarítani. Vagy mire gondolsz? Nem egy nagy felület amúgy, kb. 8x4 méteres és eleje 210 vége meg kb 260-270 magasan van
polikarbonát is egy lehetőség persze nem az alap 1kamrás hanem valami komolyabb.
áttetsző szóval jó,szórt fényt ad,ha több kamrásat veszel akkor hőszigetel is.
ha tényleg erőset akarsz, 5+5-ös ragasztott biztonsági üveget tegyél bele (de ez nagyon nem olcsó,főleg hőszigetelő kivitelben).
ha viszonylag könnyen szeretnéd cserélni a törött elemeket, akkor polikarbonát tetőre lesz szükséged és az a rugalmassága miatt némileg ellenáll a jégnek, valamint-mivel kamrás-hőszigetel is.
Plexit felejtsd el, mert karcolódik. Ha nincs körülötte semmi (falevél, egyéb szennyeződés), akkor is erősen vonzza a port. Üveget nem tennék, mert elég nehéz (bár ez orvosolható), és ügye törékeny is még.
Polikarbonátot tennék, síklemezt (a cellás, vagy íves töri a fényt). Rugalmassága van, fagynak, jégnek jobban ellenáll.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Ez a polikarbonát árban is jobban kijön, mint az üveg?
Nézegettem, és nem tudom, h jól láttam-e, hogy ezt a polikarbonátot fel lehet rakni a fémváz tetejére, tehát nem kell a váz "kazettái" közé berakni külön, mint pl az üveget kellene? Bocs, ha béna akérdés, de nem vagyok szakember benne. Deviszont azt is olvastam h az üreges bepárásodik vagy mi. Nekem olyan kéne, hogy teljesen legyen olyan mint az üveg, lássam az eget. Az melyik? a sík vagy az az üreges? És milyen vastag kellene nekem? Lemértem: 16 nm a teteje, a rudak 1x0,5m-es osztásban vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!