Műanyag vagy alumínium redőny?? Melyik a jobb?
Ugyan nem a 3-as vagyok, de láttam videót, hogy a műanyag ajtókat is kiolvasztják a zár körül egy párszáz ft-os benzinlámpával pillanatok alatt. Gondolom a műanyag redőny se jelent nagyobb akadályt...
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Funkcionalitásban nincs sok különbség, a műanyag redőnyből is van strapabíró, meg olyan vékony is ami áttetszik hogyha rásüt a Nap.
A műanyagredőnynél még egy fontos szempont a fesztávolság. Ha neked pl. 180cm széles az ablakod, akkor azt ne akard egy részből megcsinálni. Jobban hajlik ugyanis (egész pontosan a fesztáv harmadik hatványával arányosan...) ha szélesebb, és ha belekap a szél, könnyebben kifordítja. Tehát én nagy fesztávra javasolnák alumíniumot.
De egyébként meg egyedi dolog is ez, mert én meg a faredőnyt szeretem...
Műanyagból is van szines redőny. Akár a redőnylapok és a tok színe is lehet különböző. Továbbá műanyagredőny is lehet motorizálva. Sok helyen vannak egyébként 20-30 éves műanyagredőnyök. Szerintem a minőségtől függ, meg a karbantartástól, használattól.
Ami elő szokott fordulni, hogy nagy szélben ha félig van lehúzva, belekap a szél és kiszabja. Meg ha erős jégeső van, az néhány redőnylapot szét tud verni. De a redőnylapok cserélhetőek. Meg elővigyázatosságból nagy szélben vagy teljesen le kell ereszteni, vagy felengedni. De ez is inkább nagyobb fesztávolságnál, >1,3méter.
Amumíniumredőnynél arra szoktak panaszkodni, hogy szélben nagyon zörög. Biztos strapabíróbb amúgy mint a műanyag, bár dió nagyságú jégeső valószínűleg ott sem lesz nyomtalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!