Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyibe kerülhet egy gázkazán...

Mennyibe kerülhet egy gázkazán egy 56 lakásos panelházba? Mennyibe kerülhet egy hőszivattyú? Házközponti fűtés van.

Figyelt kérdés

Ma volt szerencsém látni a kazánt. Nem néz ki jól. Néha vannak vele problémák. Szerintem soha nem cserélték. Még soká lesz a közgyűlés, nem sürgős. Érdekel a dolog, talán felhozom a kövi közgyűlésen. Van némi tartaléka a háznak, persze lehet vannak fontosabb költségek is.

Nem láttam a neten ilyesmit. Gondolom nem elég egy sima 500.000Ft-os állókazán. Mennyibe kerülhet?

2023. dec. 28. 10:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A fűtést szilveszterre fixen kinyomnám hogy máshol bulizzanak.
2023. dec. 28. 14:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha valami régi cucc, akkor újra kell terveztetni gyakorlatilag mindent. 30 millió alatt nem lesz meg.
2023. dec. 28. 14:22
 13/15 anonim ***** válasza:
82%

Ez igen húzós tétel, a 20-30M amiket írnak teljesen reális lehet, mindig hoznak valami új szigorítast, hogy ne tudj simán csak kazánt cserélni.

A hőszivattyú ennek többszöröse, családi háznál is 10M nagyságrend, egy panelháznak annák "kicsit" több a teljesitményigénye. Tudni kell rola, hogy brutál hangos, iszonyat fenntartási költsége van egy gázkazánhoz képest, és a régi radiátoros fűtesrendszer által igényelt magas vizhőmérséklet miatt rossz hatásfokkal és rövid élettartammal lehet számolni.

2023. dec. 28. 16:24
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

13: Lehet valami abban amit írsz. Még sosem láttam hőszivattyút panelben. Pedig vannak drágán felújított panelházak amikre költenek. Lehet hogy nem megvalósítható. Vagy ha igen akkor hangos és drága. + A járókelők sem élveznék ha télen még hidegebb levegőt nyomatnánk az arcukba.

2023. dec. 28. 16:56
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
El lehet helyezni olyan helyen a hőszivattyút, hogy tudjon gond nélkül üzemelni és ne zavarjon senkit, de jellemzően át kell alakítani hozzá a rendszert és ahogy én is írtam, radiátoros hőleadókkal nem tud jó hatásfokkal működni. Vagy is nagyjából egy ilyen esetben "sok hűhő a semmiért", az nyilván nem életszerű, hogy minden lakásban kialakítanak valami felületi (padló/mennyezet) fűtést.
2023. dec. 29. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!